Preskoči na glavni sadržaj

Proglašeni pobjednici prvog KinoKino festivala

U subotu 19. ožujka proglašenjem pobjednika zatvoreno je prvo izdanje Međunarodnog filmskog festivala za djecu – KinoKino, koji se održao od 16. do 20. ožujka u zagrebačkom kinu Europa. 

Profesionalni žiri u sastavu Miha Hočevar (redatelj), Jaroslava Hynštova (programska koordinatorica Filmskog festivala u Zlinu) i Daniel Kušan (redatelj) nagradom za najbolji dugometražni film nagradili su indijsko ostvarenje Duga Nagesha Kukunoora. Najboljim kratkometražnim filmom imenovan je irski film Pidžama party Kate Dolan, a glumačko ostvarenje malene Rebece Josephson u švedskom filmu Moja sestra mršavica Sanne Lenken zaradilo je i posebno priznanje ovog žirija.

Dječji žiri, sastavljen od sedmero osnovnoškolaca (Lorna Ilić, Rok Jakopović Potz, Katarina Jukić, Viktor Mijatović, Laura Radičević, Lovro Svetina, Karla Škrlec), nagradu za najbolji dugometražni film dodijelio je nizozemskom filmu Mali gangster Arnea Toonena, koji je ujedno proglašen najboljim filmom po mišljenju publike. Nagradu dječjeg žirija za najbolji kratki film dobio je naslov Prije bombe Tannaz Hazemi.

Prvi KinoKino Festival službeno je zatvoren projekcijom jednog od najvećih filmova za djecu svih vremena i klasika jugoslavenske kinematografije - filmom Izgubljena olovka Fedora Škubonje. Inače, na festivalu je prikazano ukupno 30ak filmova sa svih strana svijeta, a u suradnji s HAVC-om organiziran je i okrugli stol o ulozi nastavnika u promicanju filmske/audiovizualne kulture.

Više informacija potražite na službenoj festivalskoj stranici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.