Preskoči na glavni sadržaj

PODSJETNIK: Istječe rok za prijave za RE-ACT radionicu 

Inicijativa RE-ACT kroz suradnju s međunarodnom razvojnom filmskom platformom TorinoFilmLab (TFL) polaznicima razvojne radionice RE-ACT Workshop nudi usavršavanje kroz redovite međunarodne edukativne programe TFL-a te kroz posebnu transregionalnu radionicu koja će se ove godine održati u okviru programa FrameWork. Prva transregionalna radionica RE-ACT-a održat će se u Motovunu od 21. do 24. srpnja, a rok za podnošenje prijava je 16. travnja 2015. godine. 

Na radionici može sudjelovati maksimalno šest kreativnih producentsko-redateljskih timova iz Hrvatske, Furlanije - Julijske krajine i Slovenije, a to će im otvoriti priliku za:  

- individualne sastanke s mentorima i stručnjacima TFL-a čiji će fokus biti na razvoju scenarija, režije, slike, zvuka i produkcije 
- rad u grupama i stvaranje dugotrajnih kreativnih i poslovnih partnerstva
- sudjelovanje u plenarnim sjednicama Frameworka
- prezentiranje projekata potencijalnim koprodukcijskim partnerima iz Furlanije - Julijske krajine, Slovenije i Hrvatske

Važni datumi
RE-ACT Workshop: 21. do 24. srpnja 2015., Motovun, Hrvatska / Krajnji rok za prijavu: 16. travanj 2015. / 
RE-ACT Workshop: srpanj 2016., Slovenija
RE-ACT Workshop: srpanj 2017., Furlanija - Julijska krajina

Ciljna skupina
Kreativni producentsko-redateljski timovi iz zemalja partnera/regija Hrvatske, Furlanije - Julijske krajine i Slovenije. 

Kriteriji prijave
Na radinicu se mogu prijaviti dugometražni igrani ili dokumentarni projekti koji tematski povezuju teritorije tri partnerske zemlje RE-ACT-a i koji imaju jasan koprodukcijski potencijal. 

Prvi draft skripta za radionicu mora biti dostupan za čitanje na engleskom i to najkasnije do 1. srpnja 2015. godine

Dokumenti za prijavu
Kompletna dokumentacija za 1. RE-ACT radionicu koja se od 12. do 24. srpnja 2015. održava u Motovunu (Hrvatska) mora biti predana do 16. travnja, a treba sadržavati: 

- ispunjenu prijavnicu koja je za download dostupna ovdje
- motivacijsko pismo (od jedne stranice) u kojem jasno objašnjavate svoju želju i motivaciju za sudjelovanjem na radionici
- sinopsis (jedna stranica) 
- 8 do 10 stranica treatmenta
- pismo namjere (1 strana) producenta i scenarista (ili redatelja) 
- profil producenta i scenarista (ili redatelja) 
- profil tvrtke 

Scenariji bi rebali biti spremni na vrijeme za radionicu i to do 1. srpnja 2015. godine

Troškovi i uvjeti prijave 
Sudjelovanje na RE-ACT radionici je besplatno. Svaki sudionik tijekom njenog cjelokupnog trajanja imat će osiguran smještaj, dok se obroci subvencioniraju djelomično. 

Rokovi za prijavu
Potpuna dokumentacija na engleskom jeziku šalje se putem maila: info@filmreact.eu, a najkasnije do 16. travnja 2015. godine

Finalna selekcija
Sve prijavljene projekte evaluirat će tročlana RE-ACT programska komisija sastavljena od članova fonda. Ocjenjivat će se umjetnička izvrsnost, izvodljivost, i povezanost prijavljenog projekta kako bi se ojačala buduća veza između zemalja/regija sudionica. Posebna briga vodit će se o poštenom balansu odobrenog broja projekata po zemlji/regiji kao i prema žanru. 

Odabir projekata službeno će biti objavljen tijekom ovogodišnjeg Cannes Film Festivala. 

Više detalja o radionici RE-ACT-a možete pronaći na službenoj stranici inicijative.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.