Preskoči na glavni sadržaj

Počinje drugo izdanje konferencije PROFilm Days; objavljen raspored

Zagrebački filmski ured, u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, organizira drugo izdanje PROFilm Days konferencije koja obrađuje ključna pitanja iz audiovizualne industrije. Zbog COVID-19 pandemije konferencija će se održati online, 5. studenog ove godine s početkom u 9 sati.

Rick McCallum, producent Star Warsa, svjetski poznati location manageri s desecima godina iskustva i još brojnijim projektima, Arto Halonen, višestruko nagrađivani finski redatelj i producent koji je snimao i u Hrvatskoj (A Patriotic Man, Murderous Trance), Jonathan Olsberg, izvršni predsjednik tvrtke Olsberg, koja je napravila Studiju izvedivosti projekta novog studijskog kompleksa u Hrvatskoj te brojni domaći stručnjaci susrest će se u četvrtak, 5. studenog, na drugom, online, izdanju filmske konferencije PROFilm Days. 

PROFilm Days naziv je stručne konferencije koja na jednom mjestu okuplja domaće i inozemne stručnjake potrebne za nastajanje bilo koje vrste audiovizualnog djela, a koji kroz brojne panele i rasprave dijele iskustva, novitete i izazove u kojima se trenutno nalazimo. 

Ovogodišnje, drugo izdanje, održat će se online. Program će tematski biti usmjeren na nove regulative i izazove snimanja i prikazivanja audiovizualnih djela u doba COVID-19 pandemije. Dio konferencije će biti usmjeren pogledu u budućnost kao i potrebi edukacije deficitarnih zanimanja u filmu. Kao i prethodne godine, u realizaciji panela sudjeluje Hrvatski audiovizualni centar (HAVC). 

"Sposobnost prilagodbe ključna je za održavanje industrije u svim segmentima. Drago mi je da PROFilm Days konferencija ide u drugo, epidemiološki sigurno, online izdanje. Bit će to prilika za analizu što se sve, usprkos pandemiji, uspjelo realizirati ove godine te kako se, uz stečeno iskustvo, najbolje pripremiti za 2021.",  izjavio je ravnatelj HAVC-a Chris Marcich.

"Drugo izdanje PROFilm Days konferencije nastavlja svoj prvotni cilj, a to je kroz predavanja i rasprave domaćih i inozemnih filmskih profesionalaca izmijeniti vrijedna iskustva, povezati predstavnike lokalnih i državnih vlasti, a sve s ciljem dobivanja što kvalitetnijeg audiovizualnog proizvoda i lokacija koje će biti još prepoznatljivije u cijelom svijetu. Ovogodišnje izdanje konferencije posebno je izazovno i otvara brojne, do sada, nove teme u audiovizualnoj industriji, zbog pandemije COVID-19 virusa. Kako organizirati filmske festivale u doba pandemije, kako snimati u doba COVID-a, serije vs. filmovi, platforme vs. kina – samo su neke od gorućih tema." izjavila je Mia Pećina Drašković, voditeljica Zagrebačkog filmskog ureda, organizatora konferencije PROFilm Days.

​Raspored drugog izdanja PROFilm Days konferencije nalazi se na poveznici s gornje desne strane teksta.

Svi zainteresirani pozvani su da se uključe preko besplatnog  linka, a nakon svakog panela otvorit će se prostor za pitanja i odgovore.

Sve ostale detalje potražite na službenoj web ili Facebook stranici Zagrebačkog filmskog ureda. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.