Preskoči na glavni sadržaj

PROFilm Days u Zagrebu

PROFilm Days prva je filmska konferencija u Hrvatskoj, u organizaciji Zagrebačkog filmskog ureda i Jutarnjeg lista, uz HAVC, HTZ i TZGZ kao partnere. Cilj konferencije je potaknuti razgovore između globalne i regionalne filmske industrije i Hrvatske Vlade i gradova, uključujući sve ekonomske sektore potrebne u procesu audiovizualne produkcije.

Konferencija će se održati 11. listopada, a sudionici su međunarodni producenti, predavači i predstavnici hrvatskog ministarstva gospodarstva, kulture, financija i turizma. Strani producenti i produkcijske tvrtke svojim će prezentacijama uspjeha biti od velike pomoći u daljnjem razumijevanju filmske industrije na ovim prostorima. Hrvatska Vlada uložila je velike napore u promjeni vlastite percepcije da je filmska industrija 'samo' kulturni trošak te su spremni pomoći ovoj industriji da se razvija i širi u Hrvatskoj.

Glavni predavač prve PROFilm Days konferencije je Tomasz Dabrowski kojem je sjedište u Amsterdamu i regionalni je voditelj produkcijskih procesa Netlixa u regiji EMEA, s posebnim naglaskom na poticajne propise, radnu snagu i infrastrukturne kapacitete te inicijative za razvoj industrije. Kao iskusni stručnjak za propise, pridružio se Netflixu početkom 2019. godine kao član tima za globalne javne propise kako bi unaprijedio strateške ciljeve tvrtke u regiji. Dabrowski je prethodno gotovo šest godina bio voditelj Poljskog filmskog ureda i uspješno je sudjelovao u provedbi programa poticaja poljske produkcije. U 2018. godini bio je i član Upravnog odbora Asocijacije međunarodnih filmskih ureda (AFCI). Prije toga radio je kao direktor Poljskog instituta u Berlinu, entiteta poljskog Ministarstva vanjskih poslova.

Cilj je da ova konferencija, u nadolazećim godinama, bude mjesto gdje će se svi moći jednom godišnje sastati i prodiskutirati sve goruće teme audiovizualne industrije u Hrvatskoj, regiji i svijetu, uz međunarodne goste te predstavnike Vlade RH. Na konferenciju su već ove godine pozvani i ljudi iz povezanih industrija kao što su obrtničke škole, hoteljeri, catering servisi, špediteri, osiguranja, turističke zajednice i gradovi.

Ulaz na konferenciju je besplatan, ali je obavezna prijava zbog ograničenog broja mjesta.

Prijaviti se mogu svi filmski djelatnici i djelatnici povezanih industrija važnih za audiovizualnu djelatnost najkasnije do 9. listopada na jutarnjilist.glavniurednik@hazamedia.hr. Za prijavu na 'speed dating' s međunarodnim gostima, producenti se mogu prijaviti na info@filmzagreb.hr. Detaljan program konferencije potražite u prilogu s desne strane teksta ili na www.filmzagreb.hr.

Naslovna fotografija: Tomasz Dabrowski

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.