Preskoči na glavni sadržaj

Počelo snimanje filma Murina

U ponedjeljak, 26. kolovoza, na otoku Hvaru započeo je glavni dio snimanja debitantskog dugometražnog igranog filma Antonete Alamat Kusijanović Murina.

Snima se ukupno 39 dana. Dio podvodnog snimanja realiziran je na Koločepu, glavni dio snimanja započeo je jučer na Hvaru, a snimat će se i na Kornatima. Glavne uloge nose Gracija Filipović, Leon Lučev, Danica Ćurčić i Cliff Curtis, a riječ je o obiteljskoj psihološkoj drami čija se radnja odvija tijekom četiri dana na jednom hrvatskom otoku i donekle nastavlja na onu višestruko nagrađivanog kratkometražnog igranog filma U plavetnilo

Scenarij, uz redateljicu, potpisuju Christina Lazaridi i Frank Graziano, producenti filma su Danijel Pek (Antitalent) i Rodrigo Teixeira (RT Features), a koproducentica je Zdenka Gold (Spiritus movens). U autorskom timu filma su još i Helene Louvart (direktorica fotografije), Ivan Veljača (scenograf), Amela Bakšić (kostimografkinja), Snježana Gorup (majstorica maske), Julij Zornik (dizajner zvuka), Vlado Gojun (montažer) i Poster (vizualni efekti). 

Antoneta Alamat Kusijanović prva je Hrvatica primljena u cannesku rezidenciju Cinéfondation, na kojoj je 2017. godine nekoliko mjeseci radila na razvoju filma. Murinu je razvijala i u sklopu programa First Films First te Jerusalem Film Laba.

Film je financijski podržao i Hrvatski audiovizualni centar, a premijera se očekuje 2020. godine. 

Naslovne fotografije: scene sa snimanja filma

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.