Preskoči na glavni sadržaj

Po prvi puta objavljeni rezultati Javnog poziva za razvoj i proizvodnju videoigara

Na 36. sjednici Hrvatskog audiovizualnog vijeća u 3. sazivu, koja se danas, 18. veljače 2022. godine, održala putem video linka Zoom aplikacije, donesene su odluke o raspodjeli sredstava prema Javnom pozivu za poticanje razvoja i proizvodnje videoigara (rok, 19. 11. 2021.). Osim toga, imenovani su umjetnički savjetnici za kratkometražni film, manjinske koprodukcije i videoigre, a odobren je i jedan zahtjev za dodatne troškove snimanja filma uslijed izvanrednih okolnosti uzrokovanih epidemijom COVID – 19. 

Vijeće je odluku donijelo po prijedlozima Umjetničkog vijeća, čija je 100. sjednica putem video linka Zoom aplikacije i elektroničke komunikacije članova održana u petak, 11. veljače 2022. godine. 

Hrvatsko audiovizualno vijeće na 36. sjednici odlučivalo je u sastavu: Zinka Kiseljak, Mirna Supek Janjić, Matko Burić, Goran Dević, Josip Krajina, Goran Mećava, Lado Skorin, Zrinko Ogresta i Tonko Weissmann dok su na 100. sjednici Umjetničkog vijeća sudjelovali Davorka Begović, Tiha Gudac, Ana Horvat, Carmen Lhotka, Andrej Kovačević, Ivor Martinić, Hrvoje Stipanov i Tomislav Šakić

Na Javni poziv za poticanje razvoja i proizvodnje videoigara u 2021. godini u potkategoriji razvoja projekta prijavilo se 26 projekata, dok se na potkategoriji proizvodnje prijavilo 20 projekata. 

U potkategoriji proizvodnje odobrena su dva projekta, dok je u potkategoriji razvoja odobreno šest projekata. Odobrena su sredstva u ukupnom iznosu od 595.000 kuna. Tablicu odobrenih projekata i obrazloženje umjetničkog savjetnika za videoigre (Andrej Kovačević) možete pronaći na ovoj poveznici.

S obzirom da se radi o prvom izdanju Javnog poziva za poticanje razvoja i proizvodnje videoigara, umjetnički savjetnik ističe kako se radi o vrlo interesantnim, žanrovski raznorodnim projektima koji će obogatiti hrvatsku scenu videoigara.

Novi umjetnički savjetnik za kratkometražni film je Mario Kozina, za manjinske koprodukcije Bojan Kanjera, a na novi mandat na mjesto umjetničkog savjetnika za videoigre imenovan je Andrej Kovačević (životopisi umjetničkih savjetnika dostupni su na poveznicama s desne strane teksta). 

Odluka o potpori za dodatne troškove snimanja filma (Zubi krokodila redatelja Filipa Herakovića, producenta UO Plafon) uslijed izvanrednih okolnosti uzrokovanih epidemijom COVID – 19 dostupna je na ovoj poveznici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.