Preskoči na glavni sadržaj

Piknik Jure Pavlovića u natjecateljskom programu 38. Clermont–Ferranda 

Međunarodni festival kratkometražnog filma u Clermont–Ferrandu najveći je svjetski festival posvećen kratkometražnom filmu, a njegovo 38. izdanje održat će se od 5. do 13. veljače 2016. godine. Film Piknik prikazuje se u međunarodnom natjecateljskom programu. 

Višestruko nagrađivani Piknik govori o 15-godišnjem Emiru, koji u društvu nadzornika socijalne službe odlazi u posjet ocu na izdržavanju zatvorske kazne u poluotvorenom odjelu kaznionice na Igmanu. Zbog prometne gužve na sarajevskim cestama oni kasne, pa posjet traje kraće od planiranog. Režiju filma potpisuje Jure Pavlović, koji zajedno s Džejnom Avdić potpisuje i scenarij filma, za kameru je bio zadužen Almmir Fakić, za montažu Dragan Von Petrovic, uloge nose Emir Mušić, Aleksandar Seksan i Senad Alihodžić, a producenti su Luka Venturin i Jure Pavlović iz Sekvence. 

Film je premijerno prikazan na 65. Berlinaleu u programu Generation 14plus, a na Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma u Drami osvojio je nominaciju za 28. Europsku filmsku nagradu u kategoriji za najbolji kratkometražni film. 

Podsjetimo, Jure Pavlović početkom ove godine bio je jedan od 14 producenata koji su sudjelovali u Producentskom fokusu u sklopu Euro Connectiona – industrijskog segmenta festivala u Clermont–Ferrandu gdje je predstavio svoje aktivnosti i projekte produkcijske kuće Sekvenca, a sam Piknik predstavljen je u sklopu istoga programa godinu dana ranije kao projekt u razvoju. 

Clermont–Ferrand prati i najveći sajam namijenjen kratkom metru, Marché du film court, koji će po 31. put posjetiti producenti, distributeri, festivalski programeri i kupci zainteresirani za kratkometražni film. To je ujedno i prostor na kojem se lako može dobiti uvid u najnovije nacionalne produkcije brojnih zemalja koje se predstavljaju u sklopu sajma. 

Više informacija potražite na službenim stranicama festivala

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.