Preskoči na glavni sadržaj

Nove nagrade Pikniku Jure Pavlovića

Kratkometražni igrani film Piknik redatelja Jure Pavlovića proteklih je dana osvojio nova priznanja na dva međunarodna festivala. Na Međunarodnom festivalu kratkometražnih filmova u Vilniusu osvojio je posebno priznanje žirija, dok su na Mediteranskom festivalu kratkometražnog filma u Tangeru nagrađeni glavni glumci.

Deseto izdanje Međunarodnog festivala kratkometražnih filmova u Vilniusu održalo se od 7. do 11. listopada. Glavna je nagrada dodijeljena filmu Aïssa francuskog redatelja Clementa Trehøje-Lalannea, dok je Pikniku dodijeljeno posebno priznanje žirija.

Na Mediteranskom festivalu kratkometražnog filma u Tangeru nagrada za najbolju mušku ulogu dodijeljena je dvojici glavnih glumaca u Pikniku, Emiru Mušiću i Aleksandru Seksanu. Festival se održao od 5. do 10. listopada u gradu Tanger u Maroku, a u natjecateljskom programu prikazani su i filmovi Ponoćno sivo Branka Ištvančića te Šetač Filipa Mojzeša.

Piknik govori o 15-godišnjem Emiru, koji u društvu nadzornika socijalne službe odlazi u posjet ocu na izdržavanju zatvorske kazne u poluotvorenom odjelu kaznionice na Igmanu. Zbog prometne gužve na sarajevskim cestama oni kasne, pa posjet traje kraće od planiranog. Režiju filma potpisuje Jure Pavlović, koji zajedno s Džejnom Avdić potpisuje i scenarij filma, za kameru je bio zadužen Almmir Fakić, za montažu Dragan Von Petrovic, uloge nose Emir Mušić, Aleksandar Seksan i Senad Alihodžić, a producenti su Luka Venturin i Jure Pavlović iz Sekvence.

Film je premijerno prikazan na 65. Berlinaleu – međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, a na Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma u Drami osvojio je nominaciju za 28. Europsku filmsku nagradu u kategoriji za najbolji kratkometražni film. 

Više informacija o festivalu u Vilniusu potražite na ovoj, a o festivalu u Tangeru na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.