Preskoči na glavni sadržaj

Otvorene prijave za MUVI 06: MUZEJI–VIDEO–FILM

Muzejski dokumentacijski centar poziva na sudjelovanje u manifestaciji MUVI 06: MUZEJI–VIDEO–FILM, koja će se održati 1. i 2. prosinca 2016. godine, u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Ovo bijenale međunarodnog karaktera, koncipirano je kao mjesto susreta filma i muzeja, a cilj je popularizacija audio vizualnih i web projekata u muzejima i srodnim baštinskim institucijama te otvaranje dijaloga između baštinskih ustanova iz Hrvatske i svijeta.

Kroz deset godina održavanja manifestacije u prikazivačkom dijelu programa sudionici su mogli vidjeti oko 250 videa nastalih u produkciji hrvatskih i inozemnih muzeja, a ove godine bit će prikazano oko 30-ak dokumentarnih filmova u Dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Filmove mogu prijaviti redatelji, producenti, distributeri, nacionalna filmska tijela i privatne osobe koji imaju pravo i ovlaštenje za zastupanje i prijavljivanje filmova. Prijaviti se mogu dokumentarni filmovi svih duljina trajanja. Prihvaćeni formati su navedeni u prijavnici. Trajanje filmova nije ograničeno, kao ni godina produkcije.

Pored prikazivačkog dijela, program manifestacije sadržavat će i MUVI lab u kojem će biti prezentirani multimedijski projekti te Forum dobrih ideja, inovacija i tehnologija u muzejima.

Konačna obavijest o odabiru, prijavitelju će biti poslana najkasnije do kraja rujna 2016. godine.

Detaljnije informacije o prijavi filmova i izlaganja, cilju i temama manifestacije, možete pronaći ovdje

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.