Preskoči na glavni sadržaj

Otvoren poziv za prijave na europski program stručnog usavršavanja EKRAN+ 2024

Do 31. siječnja 2024. godine traju prijave na europski program stručnog usavršavanja EKRAN+ koji se usredotočuje na proces kreativne pretprodukcije prvog i drugog dugometražnog filma autora iz partnerskih zemalja (Hrvatska, Austrija, Litva, Švicarska i Poljska). Program je namijenjen ključnim kreativnim osobama na filmskom projektu, a podijeljen je u tri sesije u trajanju od dva do devet dana. Prva sesija odvija se online, krajem travnja 2024. godine. 

Program EKRAN+, između ostalog, omogućuje rad na treatmentu ili prvom draftu scenarija te snimanje jedne scene iz filma, a u programu sudjeluje kreativni tim svakog odabranog projekta: redatelj (ili redatelj/scenarist), scenarist (ili koscenarist), direktor fotografije i producent. Program omogućava polaznicima da istražuju, identificiraju i preispituju ton i vizualni jezik svog budućeg filma.

EKRAN+ zajednički je projekt Studija Wajda i Filmske škole Wajda, FOCAL-a (Švicarska), Austrijskog filmskog instituta, Hrvatskog audiovizualnog centra te Litvanskog filmskog centra, a organiziran je uz potporu Poljskog filmskog instituta, Poljske udruge filmaša (Polish Filmmakers Association) te Kreativne Europe – Potprograma MEDIA.

EKRAN+ pruža priliku autorima da razviju sve kreativne aspekte svog projekta, ali i da ostvare što užu suradnju s ostalim članovima kreativnog/produkcijskog tima: scenaristom/koscenaristom, producentom i snimateljem. Cilj programa je da polaznici kroz grupni i individualni rad razviju svoje postojeće treatmente/scenarije i snime po jednu scenu iz istih, razviju marketinšku i produkcijsku strategiju, a sve pod mentorstvom nekih od najpoznatijih i najcjenjenijih europskih filmskih pedagoga i stvaralaca, te uz logističku podršku profesionalaca poput casting direktora i scenografa.

Program se održava u tri sesije: 

  • od 22. do 25. travnja 2024. (online)
  • od 18. do 26. lipnja 2024. (Varšava, Poljska)
  • od 9. do 10. rujna 2022. (online)

Cjeloviti tekst poziva na engleskom jeziku o besplatnom programu stručnog usavršavanja EKRAN+ dostupan je na OVOJ poveznici, a sve o uvjetima i načinu prijave saznajte i na službenoj stranici programa

Za sve dodatne informacije slobodni ste se obratiti na e-mail adresu: proizvodnja@havc.hr

Prijave se šalju do 31. siječnja 2024. godine putem ove poveznice

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.