Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeni rezultati za proizvodnju dugometražnih i kratkometražnih igranih te dokumentarnih i eksperimentalnih filmova (rok 30. 11. 2017.)

Na danas održanoj 93. sjednici Hrvatskog audiovizualnog vijeća donesene su odluke o raspodjeli sredstava prema Javnom pozivu za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2017. godini - kategorija: poticanje proizvodnje audiovizualnih djela za dugometražni igrani film, kratkometražni igrani film, dokumentarni film i eksperimentalni film (rok 30. studeni 2017.). 

Vijeće je odluku donijelo po prijedlozima Umjetničkog vijeća, čija je 68. sjednica održana u petak 27. ožujka 2018. godine.

Hrvatsko audiovizualno vijeće na 93. sjednici odlučivalo je u sastavu: Zrinko Ogresta, Branko Schmidt, Lado Skorin, Branko Matutinović, Matko Burić, Damir Vujinović, Dinko Majcen, Nikola Francetić, Silvestar Kolbas i Josip Popovac dok su na 68. sjednici Umjetničkog vijeća sudjelovali: Sanja Kovačević, Mirna Belina, Jelena Paljan, Tomislav Šakić, Miroslav Sikavica, Neven Hitrec, Pavo Marinković i Mario Kikaš.

Na Javni poziv za poticanje proizvodnje dugometražnih igranih filmova u 2017. godini, rok 30. studeni, pristiglo je 45 prijava, a sredstva su odobrena za pet projekata u ukupnom iznosu od 11.800.000 kuna. Tablicu odobrenih projekata i obrazloženje umjetničkih savjetnika možete pronaći u prilogu s desne strane ili na ovoj poveznici.

Na Javni poziv za poticanje proizvodnje kratkometražnih igranih filmova u 2017. godini, rok 30. studeni, pristiglo je su 39 prijava, a sredstva su odobrena za četiri projekta u ukupnom iznosu od 1.090.000 kuna. Tablicu odobrenih projekata i obrazloženje umjetničkog savjetnika možete pronaći u prilogu s desne strane ili na ovoj poveznici.

Na Javni poziv za poticanje proizvodnje dugometražnih i kratkometražnih dokumentarnih filmova u 2017. godini, rok 30. studeni, pristigle su ukupno 62 prijave, a sredstva su odobrena za sedam projekata u ukupnom iznosu od 1.980.000 kuna. Tablicu odobrenih projekata i obrazloženje umjetničkog savjetnika možete pronaći u prilogu s desne strane ili na ovoj poveznici.

Na Javni poziv za poticanje proizvodnje eksperimentalnih filmova u 2017. godini, rok 30. studeni, pristigo je ukupno 10 prijava, a sredstva su odobrena za četiri projekta u ukupnom iznosu od 450.000 kuna. Tablicu odobrenih projekata i obrazloženje umjetničke savjetnice možete pronaći u prilogu s desne strane ili na ovoj poveznici

Neki projekti prebačeni su u kategoriju poticanja razvoja scenarija i razvoja projekata, podkategorija RAZVOJ PROJEKTA i scenarija, sukladno članku 7. Pravilnika o postupku, kriterijima i rokovima za provedbu nacionalnog programa promicanja audiovizualnog stvaralaštva. 

Projekt prebačen u razvoj scenarija za dugometražni igrani film dostupan je na ovoj poveznici, a svi ostali u prilogu s desne strane ili ovdje

U kategoriji animiranog filma odluke će se donijeti na narednoj sjednici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.