Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeni rezultati za proizvodnju animiranih filmova i manjinskih koprodukcija

Hrvatsko audiovizualno vijeće u petak, 23. rujna održalo je 73. sjednicu na kojoj je donijelo odluke o listi prioriteta i raspodjeli sredstava prema Javnom pozivu za poticanje proizvodnje audiovizualnih djelatnosti za animirani film (rok 20. lipnja 2016.) te za koprodukcije s manjinskim hrvatskim udjelom (rokovi 15. veljače i 25. svibnja 2016.).

Na rok poziva za proizvodnju animiranih filmova pristiglo je 20 prijava, od čega je za sufinanciranje predloženo njih osam u ukupnom iznosu od 2.318.000,00 kuna. Tablicu odobrenih projekata i obrazloženje umjetničkog savjetnika možete pronaći u prilogu s desne strane ili na ovoj poveznici.  

U kategoriji poticanja proizvodnje koprodukcija s manjinskim hrvatskim udjelom odluke su donesene za dva roka poziva - 15. veljače i 25. svibnja 2016. godine. Za rok u veljači pristiglo je 13 prijava, a sufinanciranje je predloženo za tri projekta u ukupnom iznosu od 580.000,00 kuna. 

Za rok u svibnju pristiglo je 25 prijava, a za sufinanciranje je predloženo pet projekata u ukupnom iznosu od 1.280.000,00 kuna. Tablicu odobrenih projekata i obrazloženje umjetničkog savjetnika možete pronaći u prilogu s desne strane ili na ovoj poveznici.  

Vijeće je odluku donijelo po prijedlozima Umjetničkog vijeća, čija je 52. sjednica održana 21. rujna 2016. godine. Hrvatsko audiovizualno vijeće na 73. sjednici odlučivalo je u sastavu: Vera Robić-Škarica, Ivana Vukinovac Gelo, Nataša Petrović, Antonio Nuić, Silvestar Kolbas, Zrinko Ogresta, Branko Matutinović, Dino Paškov i Hrvoje Krstulović, dok su na 52. sjednici Umjetničkog vijeća sudjelovali: Ana Marija Simić, Jelena Paljan, Sanja Ravlić, Dean Šoša, Boško Picula i Miroslav Sikavica

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.