Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeni rezultati prvih rokova za poticanje distribucije filmova i programe međunarodne suradnje u 2022. 

Na 38. sjednici Hrvatskog audiovizualnog vijeća u 3. sazivu, koja se danas održala putem video linka Zoom aplikacije, donesene su odluke o raspodjeli sredstava prema Javnom pozivu za poticanje distribucije filmova (1. rok, 1. veljače 2022.) te o listi prioriteta i raspodjeli sredstava za programe međunarodne suradnje (1. rok, 12. siječnja 2022.). Osim toga, imenovani su novi umjetnički savjetnici za dugometražni igrani film i razvoj televizijskih djela. 

Vijeće je odluku donijelo po prijedlozima Umjetničkog vijeća, čija je 101. sjednica održana u utorak, 1. ožujka 2022. godine također putem video linka Zoom aplikacije. 

Hrvatsko audiovizualno vijeće na 38. sjednici odlučivalo je u sastavu: Mirna Supek Janjić, Zinka Kiseljak, Sanja Tucman, Matko Burić, Lado Skorin, Josip Krajina, Vladimir Gojun, Goran Mećava, Zrinko Ogresta, Neven Hitrec, Tonko Weissmann i Tomislav Vinceković dok su na 101. sjednici Umjetničkog vijeća sudjelovali Tiha Gudac, Carmen Lhotka, Ana Horvat, Renata Poljak, Davorka Begović, Ivor Martinić, Bojan Kanjera, Tomislav Šakić i Hrvoje Stipanov

Na Javni poziv za poticanje distribucije filmova, rok 1. veljače 2022. godine (1. rok odlučivanja), sredstva su odobrena za jedan film u iznosu od 90.000 kuna. Tablicu odobrenih projekata i obrazloženje umjetničkog savjetnika (Hrvoje Stipanov) možete pronaći na ovoj poveznici

Na prvom roku Javnog poziva za komplementarne djelatnosti – programi međunarodne suradnje (rok 12. siječnja 2022. godine) sredstva su odobrena za 28 programa u iznosu od 173.973 kuna. Tablicu odobrenih projekata možete pronaći na ovoj poveznici. Umjetnički savjetnici za komplementarne djelatnosti su Carmen Lhotka, Davorka Begović i Tomislav Šakić. 

Nova umjetnička savjetnica za dugometražni igrani film je Jana Plećaš, a novi umjetnički savjetnik za razvoj televizijskih djela Igor Tomljanović (životopisi umjetničkih savjetnika dostupni su na poveznicama s desne strane teksta). 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.