Preskoči na glavni sadržaj

Nun of Your Business Ivane Marinić Kragić dostupan za gledanje online

Nagrađivani dugometražni dokumentarni film Nun of Your Business redateljice i scenaristice Ivane Marinić Kragić od danas je dostupan online na platformi www.croatian.film.

Priča filma Nun of Your Business prati dvije mlade časne sestre koje se upoznaju na katoličkom okupljanju u Zagrebu i zaljubljuju se. Žive u dva odvojena samostana, a prostori koje su nekoć smatrali utočištem utjehe i duhovnog ispunjenja postaju zemaljski u većoj mjeri nego što su očekivale. Razočarane Crkvom i seksualnim i psihičkim zlostavljanjem unutar institucije, a vođene svojom ljubavlju, donose najtežu odluku svog života – napustiti samostan i započeti novi zajednički život na jednom od dalmatinskih otoka gdje se nadaju da će ih tradicionalna lokalna zajednica prihvatiti.

Na festivalu dokumentarnog filma ZagrebDox 2020, gdje je imao i svjetsku premijeru, film autorice Ivane Marinić Kragić osvojio je nagradu publike za najbolji dokumentarac, nakon čega su uslijedile nagrade za najbolju fotografiju u dokumentarnom filmu na SEEFest Los Angeles (Ivana Marinić Kragić), nagrada za najbolji filma u sklopu natjecateljskog programa "Paralele i sudari" na European Film Festival Palić, te za najbolji film u regionalnoj konkurenciji Underhill Fest u Podgorici. Uz to, u rujnu je film osvojio i posebno priznanje na rumunjskom Astra Film Festivalu. 

Rekonstrukcijske scene u filmu snimljene se tehnikom time – lapse fotografija, a uloge tumače Maruška Aras, Mia Anočić Valentić, Iva Mihalić, Ana Maras Harmander, Sanja Milardović, Jadranka Elezović, Asja Jovanović Vlasta Ramljak.

Film možete pogledati na platformi croatian.film OVDJE

Nun of Your Business je nastao u produkciji Marinis Media (Zagreb) te u koprodukciji srpske kuće Set Sail Films (Beograd). Producenti filma su Ivana Marinić Kragić i Miloš Ivanović. Distributer za svjetski teritorij je JMT Films Distribution.

Film je nastao uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Creative Europe MEDIA, Filmski centar Srbije, Grada Zagreb - Ured za obrazovanje, kulturu i šport i Grad Split - ured za kulturu.

Naslovne fotografije: scene iz filma Nun of Your Business

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.