Preskoči na glavni sadržaj

Filmu Nun of Your Business nagrada na 28. Festivalu europskog filma Palić

Dugometražni dokumentarni film Nun of Your Business autorice Ivane Marinić Kragić međunarodni žiri kritike proglasio je najboljim u sklopu natjecateljskog programa Paralele i susreti. Festival europskog filma Palić u Srbiji se ove godine odvijao od 17. do 23. srpnja. 

"Uzbuđena sam. Baš sam jako sretna. Lijepo mjesto, lijep festival, pa još i nagrada", izjavila je prilikom dodjele nagrada redateljica Ivana Marinić Kragić.

Priča prati dvije mlade časne sestre koje se upoznaju na katoličkom okupljanju u Zagrebu i zaljubljuju se. Nun of Your Business svjetsku je premijeru imao na prošlogodišnjem ZagrebDoxu, na kojem je osvojio nagradu publike. Film, koji nastaje u produkciji hrvatske kuće Marinis Media i koprodukciji srpskog Set Sails Filma, u svibnju ove godine nagrađen je i na losanđeleškom SEEfestu. 

Uloge tumače Maruška Aras, Mia Anočić Valentić, Iva Mihalić, Ana Maras Harmander, Sanja Milardović, Jadranka Elezović, Asja Jovanović i Vlasta Ramljak. Scenarij potpisuju Ivana Vuković i Ivana Marinić Kragić, koja je ujedno i redateljica, producentica te direktorica fotografije. Koproducent filma je Miloš Ivanović, a izvršna producentica je Sabina Krešić

Nakon prikazivanja u Srbiji i nagrade, Nun of Your Business nastavlja svoj put po svjetskim filmskim festivalima. 

Ovogodišnje, 28. izdanje Festivala europskog filma Palić, održano je od 17. do 23. srpnja na Paliću i u Subotici, u organizaciji Otvorenog univerziteta Subotica. Festival je održan na više lokacija među kojima je i jedinstvena Ljetna pozornica na Paliću.

Tijekom predfestivalskog programa i središnjeg dijela manifestacije publici je predstavljeno više od 130 filmova iz svih krajeva Europe, u 15 različitih selekcija i programskih cjelina. Prikazalo se i ukupno pet naslova iz Hrvatske. 

Pored bogatog filmskog programa, publika je uživala u brojnim popratnim sadržajima – koncertima, izložbama, promocijama, radionicama i stručnim predavanjima.

Sve ostale detalje potražite na službenim stranicama Festivala europskog filma Palić

Naslovna fotografija: dodjela nagrada
(*fotografija je preuzeta sa službene stranice festivala

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.