Preskoči na glavni sadržaj

Nun of Your Business Ivane Marinić Kragić stiže u domaća kina

Nagrađeni dugometražni dokumentarni film Nun of Your Business redateljice i scenaristice Ivane Marinić Kragić od 1. ožujka kreće u prikazivanje u nezavisnim kinodvoranama u Zagrebu, Puli, Čakovcu, Varaždinu i Rijeci, a nakon toga i u drugim kinima širom Hrvatske. Na nekim od projekcija gostovat će autorica i protagonistice filma.

Na prošlogodišnjem izdanju festivala dokumentarnog filma Zagrebdox, gdje je imao i svjetsku premijeru, film Nun of Your Business osvojio je nagradu publike za najbolji dokumentarac.

Priča prati dvije mlade časne sestre koje se upoznaju na katoličkom okupljanju u Zagrebu i zaljubljuju se. Žive u dva odvojena samostana, a prostori koje su nekoć smatrali utočištem utjehe i duhovnog ispunjenja postaju zemaljski u većoj mjeri nego što su očekivale. Razočarane Crkvom i seksualnim i psihičkim zlostavljanjem unutar institucije, a vođene svojom ljubavlju, donose najtežu odluku svog života – napustiti samostan i započeti novi zajednički život na jednom od dalmatinskih otoka gdje se nadaju da će ih tradicionalna lokalna zajednica prihvatiti.

Rekonstrukcije scene u filmu snimljene se tehnikom time – lapse fotografije, a uloge tumače Maruška Aras, Mia Anočić Valentić, Iva Mihalić, Ana Maras Harmander, Sanja Milardović, Jadranka Elezović, Asja Jovanović i Vlasta Ramljak. Scenarij potpisuju Ivana Vuković i Ivana Marinić Kragić, koja je ujedno i redateljica, producentica te direktorica fotografije. Montažer je Ivor Šonje, skladatelj Filip Mitrović, dizajner zvuka Luka Gamulin, scenografkinja Tea Truta, kostimografkinja Lidija Andrić, a majstorica maske Bianka Prskalo. Koproducent film je Miloš Ivanović, a izvršna producentica je Sabina Krešić. Originalnu pjesmu za film potpisuje ŽEN. 

Film Nun of Your Business od 1. ožujka prikazuje se na programu Kinoteke Zagreb, a slijede projekcije u Kino Gaj Varaždin (5. ožujka), zagrebačkom kinu Tuškanac (11. ožujka), Centru za kulturu Čakovec (19. ožujka), Kinu Forum Zagreb (19. ožujka), Kinu Valli Pula (26. ožujka) te Art kinu Rijeka (1. travnja).

Raspored narednih projekcija i sve informacija o filmu Nun of Your Business redovito će biti ažurirane i dostupne na Facebook stranici filma.

Naslovne fotografije: scene iz filma Nun of Your Business

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.