Preskoči na glavni sadržaj

Novi Ljetopis objavio istraživanje HAVC-a o navikama gledatelja

Iz tiska je izišao 76. broj Hrvatskog filmskog ljetopisa.

Novi broj jedinog domaćeg filmološkog časopisa donosi temat o filmskoj glumi, s tekstovima Antonia Nuića o ulozi Fabijana Šovagovića u filmu Ritam zločina Zorana Tadića, Igora Bezinovića o modernizmu Nannija Morettija i Luigija Pirandella te Juraja Lerotića o djeci glumcima.

76. broj donosi i dosad neobjavljene rezultate istraživanja Hrvatskog audiovizualnog centra o gledalačkim navikama u Hrvatskoj i doživljaju domaćeg filma. Istraživanje je to iz 2013. koje je za HAVC provela tvrtka Promocija plus na uzorku od 1000 ljudi – koliko filmova gledaju, gdje ih gledaju, koje žanrove preferiraju, razlikuju li se rodni i dobni parametri, kako gledatelji ocjenjuju domaće filmove, koji su im najdraži hrvatski filmovi i redatelji te niz drugih pitanja.

Prilozi 76. broja uključuju i studiju Slavena Zečevića o klasičnom junaku u klasičnom hrvatskom filmu, dok u rubrici eseja o novim filmovima možete pročitati kritike Djece jeseni Gorana Rukavine, u tekstu Vanje Kulaš, i Projekcija Zrinka Ogreste, iz pera Ive Žurić Jakovine.

Tu su i studija Ivane Keser Battista o suvremenom europskom filmu, esej o von Trierovoj Nimfomanki Marijana Krivaka, osvrti na novije knjige i Human Rights Film Festival ta analiza i interpretacija Burtonovog filma Edward Škaroruki.

Hrvatski filmski ljetopis br. 76 / 2013. možete nabaviti u Zagrebu na blagajni kina Tuškanac, u knjižari Vuković&Runjić te Shopu kina Europa ili naručiti direktno od izdavača, Hrvatskog filmskog saveza (Tuškanac 1, 10000 Zagreb) .

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.