Preskoči na glavni sadržaj

Novi film Antonija Nuića, Život je truba, krenuo na put po Hrvatskoj 

Komedija Život je truba, novi film Antonija Nuića, samo dan nakon hrvatske premijere 1. prosinca u zagrebačkom kinu Europa krenula je na turneju po domaćim kinima koja čine dio Kino mreže – hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača. 

Tako je nakon zagrebačke, ova komedija u adventski duh uvela i riječku publiku 2. prosinca, gdje je na premijernom prikazivanju u Art-kinu Croatia gledatelje pozdravila ekipa filma predvođena redateljem i većim dijelom glumačkog ansambla. Nakon toga ekipa Trube otputovala je u Daruvar, gdje je 3. prosinca u Pučkom otvorenom učilištu film predstavila daruvarskoj publici.

Čakovečki Centar za kulturu filmski će tim posjetiti u sklopu premijerne projekcije 4. prosinca, a 8. prosinca film - ponovo u pratnji članova ekipe - stiže i u bjelovarski Kulturni i multimedijski centar. Ova mala turneja zaključit će se 10. prosinca posjetom ekipe filma i predstavljanjem Trube u kinu Samobor. Film će biti i na redovnim repertoarima većine drugih neovisnih kinoprikazivača iz Kino mreže, a domaća publika od 3. prosinca film može pogledati i u kinima Cinestar u Zagrebu, Rijeci, Vukovaru, Varaždinu i Splitu, te od 17. prosinca i u Osijeku, Zadru, Šibeniku, Dubrovniku i Slavonskom Brodu. 

Film Život je truba prati jazz trubača Buru i njegovu suprugu Janu te njihove (naizgled vrlo različite) obitelji. Osim režije, Antonio Nuić potpisuje i scenarij, a u filmu glume Iva Babić, Bojan Navojec, Ksenija Marinković, Filip Šovagović, Goran Navojec, Mirela Brekalo, Zlatko Vitez i Filip Križan.

Film je nastao u hrvatsko-slovensko-srpsko-britanskoj koprodukciji; producent filma je Boris T. Matić, a koproducenti su Miha Černec, Jelena Mitrović, Ivan Đurović, Goran Radman, Mike Downey i Sam Taylor. Hrvatski distributer filma je Blitz film i video produkcija. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.