Preskoči na glavni sadržaj

Život je truba Antonia Nuića stiže u kina

Nakon svjetske premijere na Međunarodnom filmskom festivalu u Varšavi, treći dugometražni film Antonija Nuića, Život je truba, od četvrtka, 3. prosinca dolazi na redovni repertoar domaćih kina. Premijera filma zakazana je za  1. prosinca u zagrebačkom kinu Europa, nakon čega će ekipa Trube gostovati i na lokalnim premijerama u Art-kinu Croatia u Rijeci (2.12.), Pučkom otvorenom učilištu u Daruvaru (3.12.), Centru za kulturu u Čakovcu (4.12.), Kulturnom i multimedijskom centru u Bjelovaru (8.12.) te u kinu Samobor (10.12.).

Komedija, nastala po scenariju kojeg također potpisuje Antonio Nuić, pršti humorom i optimizmom, domaćim glazbenim evergreenima kao i suvremenim ritmovima. Film prati mladi zagrebački par, opuštenog jazz trubača Buru i njegovu suprugu Janu te njihove obitelji. Na dinamičnom putu prema zajedničkom životu očekuje ih mnoštvo različitih peripetija, obiteljskih razmirica i pomirbi. Glumačke uloge ostvarili su Bojan Navojec, Iva Babić, Ksenija Marinković, Filip Šovagović, Goran Navojec, Mirela Brekalo, Zlatko Vitez i Filip Križan, a uz glumački ansambl kao svojevrstan 'drugi glavni lik' u filmu se pojavljuje i Zagreb, čije filmske vedute - zabilježene majstorskim okom direktora fotografije Radislava Jovanova Gonza - pridonose pozitivnoj i urbanoj atmosferi filma. 

Montažu filma potpisuje Marin Juranić, a kompozitor i dizajner zvuka je Hrvoje Štefotić. Film je nastao u hrvatsko-slovensko-srpsko-britanskoj koprodukciji; producent filma je Boris T. Matić, a koproducenti su Miha Černec, Jelena Mitrović, Ivan Đurović, Goran Radman, Mike Downey i Sam Taylor. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a hrvatski distributer filma je Blitz film i video produkcija.

Život je truba od 3. prosinca stiže u kina Cinestar u Zagrebu, Rijeci, Vukovaru, Varaždinu i Splitu, a od 17. prosinca u Osijek, Zadar, Šibenik, Dubrovnik i Slavonski Brod, a prikazivat će se i u nezavisnim digitaliziranim kinima unutar Kino mreže. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.