Preskoči na glavni sadržaj

Niz međunarodnih priznanja za F20 Arsena Antona Ostojića 

Dugometražni igrani film, psihološki triler F20 u režiji Arsena Antona Ostojića i produkciji Filmosaurus Rexa iz Zagreba nagrađen je na netom završenom 5. Kijevskom filmskom festivalu, a na proljetnom izdanju dodjele nagrada Festivala nezavisnog filma u Los Angelesu, glumica Romina Tonković proglašena je najboljom. Film se ranije 'okrunio' nagradama u Čileu, Indiji i Italiji.

F20 redatelja Arsena A. Ostojića osvojio je nagradu za najbolji europski triler na 5. izdanju Kijevskog filmskog festivala koji se održavao 26. i 27. lipnja. U službenoj konkurenciji je sudjelovalo 20 igranih filmova iz 15 zemalja, a u žiriju festivala bili su švedsko-američki glumac i pisac Bo Svenson, kanadska glumica Desiree Elle, američka producentica Val Verse, brazilski snimatelj Marcelo Brasil te dvojica kineskih filmaša Wang Jie i Li Kang.

Osim toga, glavna glumica Romina Tonković proglašena je najboljom na proljetnom ciklusu nagrada Festivala nezavisnog filma u Los Angelesu (Los Angeles Independent Film Festival Awards) koje se održavaju šestu godinu zaredom. To je prva nagrada koju je glumica dobila za svoju debitantsku ulogu u F20. Također, trailer za film F20 na istoj je manifestaciji dobio nagradu za najbolji. Nagrade se na spomenutom festivalu dodjeljuju filmovima i filmašima na jesenskom, zimskom, proljetnom i ljetnom ciklusu. Svečana dodjela nagrada održat će se 28. kolovoza u Raleigh Studios na Melrose Avenue u Los Angelesu. VIše o nagrađenim filmovima i festivalu pronađite na službenoj stranici.

U svibnju je F20 'slavio' i u Čileu, kada je proglašen najboljim dugometražnim igranim filmom na 4. Međunarodnom filmskom festivalu Južnog konusa (Festival Internacional de Cine del Cono Sur) koji se održao u gradu Valparaiso u Čileu. Za festival je bilo prijavljeno više od 800 filmova, dok je u službenoj konkurenciji za najbolji dugometražni igrani film bilo izabrano njih šest, i to iz Španjolske, Italije, Nizozemske, Argentine i Bugarske, pored F20 iz Hrvatske. Ocjenjivački sud su činili Julisa Paredes, Miguel Valencia i Abigail Ocanto, a popis svih nagrađenih filmova i više o samom festivalu možete pronaći na njegovoj službenoj stranici

Krajem travnja, montažer filma Dubravko Slunjski nagrađen je Nagradom za najboljeg montažera na 10. Dada Saheb Shalke međunarodnom filmskom festivalu u Delhiju u Indiji. U natjecateljskom programu sudjelovalo je 30 dugometražnih igranih filmova iz desetak zemalja, a više o festivalu možete pronaći na ovoj poveznici

Osim toga, Arsen Anton Ostojić nagrađen je za Najboljeg redatelja igranog filma za ožujak, na manifestaciji Florence Film Awards, gdje su posebne pohvale žirija dobili i glumci Romina Tonković i Filip Mayer te grupa Mr. Albino za originalnu pjesmu za film, 'Seven Days Amongst Your Hair'. Florence Film Awards svaki mjesec dodjeljuje nagrade međunarodnim naslovima, a najbolji kratkometražni filmovi prikazuju se u dvorani Filmske škole Immagina u Firenci. Popis svih nagrađenih naslova i filmaša možete pronaći ovdje

Uz to, F20 je u ožujku nagrađen i dvjema nagradama na Oniros Film Awards, koji se također održavaju jednom mjesečno. Arsen Anton Ostojić i tamo je proglašen najboljim redateljem dugometražnog igranog filma, a sam film proglašen je najboljim trilerom. 

Svoje prve međunarodne nagrade, film je dobio početkom ožujka na 4. izdanju Indijskog filmskog festivala u Hyderabadu: za najbolju režiju  (Arsen A. Ostojić) te za montažu (Dubravko Slunjski). 

Dugometražni igrani film F20, nastao u režiji Arsena A. Ostojića, prema scenariju Hrvoja Sadarića, je na prošlogodišnjem Pulskom filmskom festivalu osvojio Zlatnu arenu za oblikovanje zvuka (Dario Domitrović, Dušan Maksimovski, Dominik Krnjak, Tomislav Hleb), a međunarodnu premijeru imao je u natjecateljskom programu 22. Black Nights Film festivala u Talinnu. 

U filmu je riječ o mladoj djevojci Martini, koja ljeti raznosi pizze radeći u maloj pizzeriji svog oca, iako mašta o odlasku na Zrće. Upoznaje povučenog mladića Filipa koji igra videoigre i neprestano naručuje pizze te ga nagovori da prekrše zabrane njenog oca, ukradu novce i pobjegnu na more u provod. Međutim, njen san se uskoro pretvara u najgoru noćnu moru. 

Naslovne fotografije: scene iz filma F20

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.