Preskoči na glavni sadržaj

Nagrade filmu F20 Arsena Antona Ostojića u Italiji i Indiji

Dugometražni igrani film F20 proglašen je najboljim trilerom na netom završenoj dodjeli talijanskih Oniros Film nagrada koje se dodjeljuju jednom mjesečno, a Arsen Anton Ostojić najboljim redateljem. Kao pobjednik za ožujak, film je stekao pravo da se natječe za najbolji triler godine, a svečana godišnja dodjela nagrada održat će se u kolovozu. Osim toga, film je u ožujku nagrađen i na 4. Indijskom svjetskom filmskom festivalu. 

Dugometražni igrani film F20, nastao u režiji Arsena A. Ostojića, prema scenariju Hrvoja Sadarića, osvojio je dvije nagrade na dodjeli Oniros Film Awards koje se održavaju jednom mjesečno. Osim što je žiri F20 proglasio najboljim trilerom, Arsen A. Ostojić dobio je nagradu za najboljeg redatelja koju ravnopravno dijeli s redateljem Ginom Vitolom. Popis svih nagrađenih filmova i filmaša možete pronaći na ovoj poveznici

Žiri najbolje naslove jednom mjesečno bira na privatnim projekcijama, a zatim biraju pobjednike koji će se natjecati za godišnju Oniros Film nagradu. Godišnja dodjela trebala bi se održati u kolovozu ove godine, u talijanskom gradu Saint Vincent.

U finalu izbora za najbolji triler bilo je pet dugometražnih filmova, a u konkurenciji za najboljeg redatelja bilo je osam redatelja.

Uz to, F20 dobio je dvije nagrade i na 4. izdanju Indijskog svjetskog filmskog festivala koji je održan početkom ožujka u gradu Hyderabadu: za najbolju režiju (Arsen A. Ostojić) te za montažu (Dubravko Slunjski). Filmu su to ujedno bile i prve nagrade na međunarodnoj razini. 

Na festivalu je bilo prikazano 25 dugometražnih igranih filmova iz petnaestak zemalja. Članovi ocjenjivačkog suda bili su španjolski redatelj Jaxsa, argetinski redatelj Felipe Restrepo, indijski producent i filmski akademik D.C. Singh, indijski redatelj Rajesh Touchriver i bivša indijska ministrica dr. Geeta Reddy.

U filmu je riječ o mladoj djevojci Martini, koja ljeti raznosi pizze radeći u maloj pizzeriji svog oca, iako mašta o odlasku na Zrće. Upoznaje povučenog mladića Filipa koji igra videoigre i neprestano naručuje pizze te ga nagovori da prekrše zabrane njenog oca, ukradu novce i pobjegnu na more u provod. Međutim, njen san se uskoro pretvara u najgoru noćnu moru.

Glavne uloge tumače Romina Tonković, Filip Mayer, Lana Ujević i Robert Budak, uz Mladena Vulića, Alena Liverića, Almu Pricu, Alena Šalinovića, Kseniju Marinković i Gorana Grgića. Snimatelj je Slobodan Trninić, glazbu je skladao Mate Matišić. Film nastaje u produkciji Filmosaurus Rex (Arsen Anton Ostojić i Hrvoje Vajić) u suradnji s kućama GripFilm, Interfilm, Cinecro i Embrio Productions. 

Podsjetimo, F20 je na Pulskom filmskom festivalu prošle godine osvojio Zlatnu arenu za oblikovanje zvuka (Dario Domitrović, Dušan Maksimovski, Dominik Krnjak, Tomislav Hleb), a međunarodnu premijeru imao je u natjecateljskom programu 22. Black Nights Film festivala u Talinnu.

Naslovne fotografije: scene iz filma F20

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.