Preskoči na glavni sadržaj

Niz domaćih naslova na 7. Eastern Neighbours Film Festivalu u Haagu 

Eastern Neighbours Film Festival (ENFF) održava se od 4. do 14. studenog, te u raznim sekcijama prikazuje devet naslova recentnije, ali i starije hrvatske produkcije. 

Dugometražni igrani film Ognjena Sviličića Takva su pravila, te manjinske koprodukcije Naša svakodnevna priča redateljice Ines Tanović (inače kandidat za nagradu Oscar BiH) i Ničije dijete u režiji Vuka Ršumovića prikazat će se u sekciji 'Aktualna kinematografija' (Current engaging cinema). Osim ova tri dugometražna igrana filma na ENFF–u će se prikazati i dva dokumentarna debitantska ostvarenja; film Eve Kraljević Lijepo mi je s tobom, znaš i Goli Tihe K. Gudac.

U sekciji 'ENFF otkrića' (ENFF Discoveries) prikazuje se kratkometražni igrani film Igora Šeregija iz 2013. Priča o Mari iz Velog Varoša, a sekcija 'Kratki film, veliki talent' (Short films, big talents) donosi višestruko nagrađivane Piknik Jure Pavlovića i Kokošku Une Gunjak

Film starije hrvatske produkcije koji će se prikazati u sklopu programa pod nazivom 'Old Gold' donosi kultni naslov Rondo Zvonimira Berkovića iz 1966. godine kojim je debitirao kao redatelj dugometražnog igranog filma. Film je nagrađen u Puli sa šest nagrada, a ponio je i nagradu za scenarij na festivalu u Atlanti (SAD). 

Eastern Neighbours Film Festival donosi nove i uzbudljive filmove istočne i jugoistočne Europe, većinom iz zemalja koje još nisu članice Europske unije, a s ciljem da se nizozemskoj i međunarodnoj publici približi kinematografija i kultura njihovih istočnih susjeda. Prikazuje filmove različitih žanrova, od igranih i dokumentarnih do kratkih i animiranih filmova, koji se većinom u Nizozemskoj prikazuju premijerno. 

Festival otvara Ničije dijete, a sve ostale detalje potražite na njegovoj službenoj stranici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.