Preskoči na glavni sadržaj

Ničije dijete najbolji film 15. goEast festivala

Ničije dijete, manjinska srpsko-hrvatska koprodukcija redatelja i scenarista Vuka Ršumovića, osvojio je nagradu za najbolji film na 15. međunarodnom festivalu goEast, koji se održao od 22. do 28. travnja u Wiesbadenu.

Žiri je obrazložio da film "drži pažnju gledatelja moćnom pričom o dječaku koji je od životinje postao čovjekom, dok se svijet oko njega kreće u suprotnom smjeru". 

Film je nastao u koprodukciji kuća Art & Popcorn i BaBoon Production iz Srbije te Kinorame iz Hrvatske, a govori o stvarnom dječaku kojeg su duboko u planinama u Bosni i Hercegovini pronašli lovci u proljeće 1988. godine i koji je potom završio u domu za nezbrinutu djecu u  Beogradu. Scenarist i redatelj filma je Vuk Ršumović, snimatelj je Damjan Radovanović, a glazbu i dizajn zvuka potpisuju hrvatski autori Jura Ferina, Pavao Miholjević i Dubravka Premar. Hrvatska koproducentica je Ankica Jurić Tilić.

Naslovnu ulogu odigrao je Denis Murić, a ostale uloge tumače Pavle Čemerikić, Isidora Janković, Miloš Timotijević, Tihomir Stanić i Borka Tomović.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.