Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski filmovi na 15. međunarodnom festivalu goEast u Wiesbadenu

Dokumentarni film Goli Tihe K. Gudac i igrani filmovi Kosac Zvonimira Jurića te manjinska hrvatska koprodukcija Ničije dijete Vuka Ršumovića uvršteni su u natjecateljski program 15. međunarodnog festivala srednjoeuropskog i istočnoeuropskog filma goEast.

Osim u natjecateljskom, na festivalu će u popratnom programu Beyond Belonging biti prikazana još četiri domaća filma. Riječ je o igranom dugometražnom filmu Crnci u režiji Zvonimira Jurića i Gorana Devića, dva kratkometražna dokumentarca Tri Gorana Devića i Muški film u režiji Nebojše Slijepčevića, te kratkometražnoj igranoj manjinskoj koprodukciji Kokoška u režiji Une Gunjak.

U programu Highlits bit će prikazana hrvatska manjinska koprodukcija Spomenik Michaelu Jacksonu u režiji Darka Lungulova.

Festival se održava od 22. do 28. travnja u Wiesbadenu. Uz Međunarodni filmski festival u Cottbusu, goEast predstavlja jednu od najvažnijih platformi za promociju kinematografija istočne i srednje Europe. Više informacija o programu potražite na službenoj stranici festivala.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.