Preskoči na glavni sadržaj

Neka ostane među nama Rajka Grlića najbolji je film međunarodne konkurencije festivala Raindance

Dugometražni igrani film Neka ostane među nama Rajka Grlića proglašen je najboljim filmom međunarodne konkurencije na 18. filmskom festivalu Raindance koji je 9. listopada završio u Londonu.

O pobjednicima je odlučivao žiri u sastavu Dexter Fletcher, glumac; Gillies Mackinnon, redatelj i Alex Zane, radijski i tv voditelj. Najboljim britanskim filmom proglašen je nezavisni Stranger Things redatelja i scenarista Eleanor Burke i Ron Eyala. Najboljim debitantskim filmom proglašen je bugarski film Tilt redatelja Viktora Chouchkova Jr., a najboljim dokumentarnim filmom britanski How to Start a Revolution Ruaridha Arrowa.

Neka ostane među nama (2010.), nastao prema scenariju Rajka Grlića i Ante Tomića je zločesta, indiskretna zagrebačka priča o virovima erotske strasti ispod mirne, trome površine građanske svakidašnjice i običaja. U filmu glume Miki Manojlović, Bojan Navojec, Ksenija Marinković, Daria Lorenci Nataša Dorčić, Nina Ivanšin, Živko Anočić, Krešimir Mikić i drugi. Film je snimljen u produkciji Mainframe Production i u koprodukciji sa NP7 (Hrvatska), Studiom Maj (Slovenija), Yodi (Srbija) te uz potporu Eurimagesa

Nagradu za najbolji film iz međunarodne konkurencije dodijelio je magazin zajednice ljubitelja lomografije i analogne fotografije Lomography. Raindance Film Festival posvećen je nezavisnim i inovativnim filmovima.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.