Preskoči na glavni sadržaj

Neka ostane među nama nagrađen za najbolji film i najboljeg glumca na festivalu u New Yorku

Na 4. međunarodnom filmskom festivalu GSIFF New York 2010 održanom od 7. do 17. listopada 2010., dugometražni igrani film Neka ostane među nama Rajka Grlića osvojio je dvije važne nagrade, Nagradu za najbolji film i Nagradu za najboljeg glumca (Miki Manojlović).

Film je sudjelovao u konkurenciji s ostalih 10 filmova iz cijelog svijeta među kojima se našao i posljednji filma Jeana Luca Godarda Film Socialisme. Grlićev je film do sada osvojio 16 nacionalnih i međunarodnih festivalskih nagrada među kojima je i Kristalni globus za najboljeg redatelja osvojen na ovogodišnjem festivalu u Karlovym Varyma, te sedam Zlatnih Arena, među kojima za najbolji film i najboljeg redatelja, osvojenih na ovogodišnjem festivalu u Puli.

Ova suvremena zagrebačka drama nastala je u produkciji Mainframea i u koprodukciji s produkcijskim kućama NP7 iz Hrvatske, Studijem Maj iz Slovenije, produkcijskom kućom Yodi iz Srbije i Hrvatskom radiotelevizijom. Film je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture RH i Hrvatskog audiovizualnog centra.


 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.