Preskoči na glavni sadržaj

Neka ostane među nama nagrađen na festivalu u portugalskom Setúbalu

Dugometražni igrani film Rajka Grlića Neka ostane među nama osvojio je drugu festivalsku nagradu - posebno priznanje žirija Silver Dolphin na  27. izdanju međunarodnog filmskog festivala Festróia (3.- 12. lipnja) u portugalskom gradu Setúbalu.

Taj najdugovječniji festival u Portugalu održava se od 1985. u gradiću Setúbalu. U glavnu konkurenciju Festroie ulaze naslovi iz zemalja u kojima se godišnje snimi ukupno do 30 filmova, a ove godine za glavnu nagradu se natjecalo 12 filmova iz cijelog svijeta.

Rajko Grlić prethodno je osvojio glavnu nagradu Festroie, Golden Dolphin 2007. godine za film Karaula. Film Neka ostane među nama osvojio je čak sedam Zlatnih Arena na prošlogodišnjem Festivalu igranog filma u Puli te Nagradu za režiju i nagradu Cinemas Label u Karlovym Varyma 2010. Film je nedavno uvršten u program festivala Kinoforum u Petrogradu.

Neka ostane među nama nastao u produkciji zagrebačkog Mainframe Production i u koprodukciji s NP7 iz Hrvatske, Studijem Maj iz Slovenije, produkcijskom kućom Yodi iz Srbije i Hrvatskom radiotelevizijom.


 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.