Preskoči na glavni sadržaj

Nagrade za Jasmilu Žbanić i Zrinku Cvitešić na PriFilmFestu

Na jučer završenom 2. međunarodnom filmskom festivalu u Prištini PriFilmFestu, dodijeljene su nagrade Zlatna Boginja za najbolji film i najbolju glumicu filmu Na putu redateljice Jasmile Žbanić.


Odluku o nagradama donio je međunarodni žiri u sastavu Eva Orner, Oskarom nagrađena holivudska producentica, Andreas Strohl, direktor Međunarodnog filmskog festivala u Münchenu, Fausto Paravidino, talijanski glumac, Gjergj Xhuvani, albanski redatelj i Agim Sopi, kosovski redatelj.

Na svečanosti zatvaranja festivala, nagrade je u ime redateljice Jasmile Žbanić i glumice Zrinke Cvitešić primio Leon Lučev, glavni glumac i jedan od producenata filma.

Do sada je film Na putu sudjelovao na 19 međunarodnih filmskih festivala te je osvojio 8 festivalskih nagrada. Zrinki Cvitešić ovo je već peta nagrada koju je osvojila za ulogu u filmu, a nedavno je nagrađena na festivalu u Aleksandriji.

U službenoj konkurenciji festivala prikazan je i film Neka ostane među nama Rajka Grlića.

Festival se održao od 22. do 29. rujna 2010.

 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.