Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatska koprodukcija Na putu u službenoj konkurenciji 60. Berlinalea!

Najnoviji film redateljice i scenaristice Jasmile Žbanić Na putu, sa Zrinkom Cvitešić i Leonom Lučevom u glavnim ulogama, pozvan je u natjecateljski program 60. izdanja Berlinskog filmskog festivala.

Film je nastao u koprodukciji Bosne i Hercegovine (Deblokada), Hrvatske (Produkcija Živa), Austrije (Coop99) i Njemačke (Pola Pandora). 

Radnja filma vrti se oko mladog bračnog para Amara i Lune čija ljubav dolazi na kušnju nakon što Amar prođe kroz dramatičnu promjenu u radikalnoj vjerskoj zajednici. Luna je rastrgana pitanjem da li je ljubav zaista dovoljna da sačuva njihovu vezu na putu životne sreće.

U filmu se pojavljuju Nina Violić kao Lunina najbolja prijateljica i Marija Kohn u ulozi Lunine bake. Važne uloge u filmu imaju također Ermin Bravo, Mirjana Karanović, Luna Zimić Mijović, Sebastian Cavazza, Jasna Žalica i Izudin Bajrović.

A da je Zrinka Cvitešić ostvarila sjajanu ulogu u filmu, nedavno je potvrđeno od strane European Film Promotion-a (EFP) koji ju je odabrao, upravo na temelju uloge u filmu Na putu, kao jednu od 10 najboljih mladih glumaca i glumica programa Shooting Stars 2010. Njen kolega Leon Lučev po prvi put se okušao i kao producent ovog filma.

Redateljica filma Jasmila Žbanić na Berlinskom je festivalu 2006. godine osvojila Zlatnog medvjeda za svoj dugometražni prvijenac Grbavica u kojem Leon Lučev također tumači jednu od glavnih uloga.

Jubilarni 60. Berlinski filmski festival održat će se od 11. do 21. veljače 2010. godine.
 

 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.