Preskoči na glavni sadržaj

Nagrade Čobanu i Slatkim snovima

Dva domaća animirana ostvarenja nastala u produkciji Zagreb filma nagrađena su na festivalima održanim u Melbourneu i Neumu. Čoban Matije Pisačića nagrađen je na  Festivalu animiranog filma u Melbourneu, dok su Slatki snovi Dinka Kumanovića odnijeli nagradu na festivalu u Neumu.

Animirani film Slatki snovi Dinka Kumanovića osvojio je nagradu za najbolju 2D animaciju na Neum Animation Film Festivalu koji se održao od 27. lipnja do 3. srpnja. Slatki snovi su urnebesna romantična komedija u duhu nijemih filmova, koja prikazuje slučajan susret kućnog hrčka i para vjeverica koji ih poput sudbine vodi k ispunjenju snova. Režiju i scenarij potpisuje Dinko Kumanović, a glazbu Neven Frangeš. Film je premijerno  prikazan na ovogodišnjem 25. izdanju Animafesta Zagreb.

Međunarodni filmski festival u Melbourneu održan je od 16. do 26. lipnja, a Čoban je osvojio nagradu u programu 'Long Shorts'. Film priča o Lajki, kujici koja oteta je i lansirana u svemir. Njezin vlasnik Čoban kreće je tražiti, a pritom završava u podzemnom gradu, gdje doživljava uspon i pad pjevačke karijere. U međuvremenu Lajka dolazi na planet na kojem živi Moira, starica koja kroji sudbinu, a koja je pretvara u antropomorfno stvorenje koje čezne za time da se vrati svome vlasniku. Matija Pisačić uz režiju potpisuje scenarij, kameru, montažu i kompoziting filma, dok glazbu potpisuje Srđan Sacher. Film je prikazan na nizu međunarodnih festivala, a slijede mu prikazivanja na festivalima Anima Mundi u Brazilu i Insomnia u ruskom gradu Kalugi.

Naslovne fotografije: Slatki snovi; Čoban

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.