Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski animirani filmovi na festivalima u Brazilu, Poljskoj i Rusiji

Na festivalima animiranih filmova Anima Mundi u Brazilu, Anìmator u poljskom Poznanju i Insomnia u ruskom gradu Kalugi u natjecateljskim i popratnim programima bit će prikazano više domaćih animiranih naslova, a jedan će film imati i svoju svjetsku premijeru.

Na međunarodnom festivalu animiranog filma Anìmator, koji se održava od 10. do 16. srpnja u poljskom Poznanju, u glavnom natjecateljskom programu bit će prikazana četiri domaća ostvarenja. Film Stakleni čovjek Daniela Šuljića, nastao u produkciji Kreativnog sindikata i koprodukciji Zagreb filma, na festivalu će imati svjetsku premijeru. Uz njega, za festivalsku će se nagradu natjecati Ljubav i prijevozna sredstva Draška Ivezića, Razgovor Ane Horvat te manjinska hrvatska koprodukcija Život s Hermanom H. Rottom Chintis Lundgren.

Na međunarodnom festivalu animiranog filma Anima Mundi, koji se održava u Rio de Janeiru od 10. do 15. srpnja i u Sao Paulu od 17. do 22. srpnja, bit će prikazana tri hrvatska naslova. U natjecateljskom programu Galerija (Gallery) bit će prikazan film Probudi me Dee Jagić, dok će u programu Međunarodna panorama (International panorama) biti prikazan Čoban Matije Pisačića te Ljubav i prijevozna sredstva Draška Ivezića.

Još tri hrvatska naslova bit će prikazana na open-air festivalu animiranih filmova Insomnia, koji se održava u ruskom gradu Kalugi od 16. do 19. srpnja. Riječ je o filmovima Čoban Matije Pisačića, Simulacra u režiji Ivane Bošnjak i Thomasa Johnsona te hrvatskoj manjinskoj koprodukciji Život s Hermannom H. Rottom Chintis Lundgren, koji su uvršteni u program 'Whose dreams?..'.

Više informacija o festivalu Anìmator pronađite na ovoj, o festivalu Anima Mundi na ovoj, a o festivalu Insomnia na ovoj poveznici.

Naslovne fotografije: Stakleni čovjek; Ljubav i prijevozna sredstva; Čoban

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.