Preskoči na glavni sadržaj

Stakleni čovjek

view in english
  • HR
  • 2015.
  • 6'10''
  • crtež na papiru, 2D

Krećući se svijetom ispunjenim skenerima i nadzornim algoritmima, olako se koristeći društvenim mrežama, online formularima i kreditnim karticama, čovjek današnjice dobrovoljno se odriče vlastite privatnosti. Uzoriti građanin nema ništa za sakriti, samo prijestupnici imaju.

Režija
Daniel Šuljić
Scenarij
Daniel Šuljić
Producent
Igor Grubić
Animacija
Daniel Šuljić, Martina Meštrović, David Lovrić, Jelena Oroz, Nenad Laktašić
Kompoziting
Daniel Šuljić
Dizajn
Daniel Šuljić
Kamera
Daniel Šuljić
Montaža
Daniel Šuljić
Oblikovanje zvuka
Daniel Šuljić, Stanislav Kovačić
Glazba
Daniel Šuljić
Produkcija
Kreativni sindikat
Koprodukcija
Zagreb film
Potpora
Hrvatski audiovizualni centar (HAVC)

Daniel Šuljić (1968.)
Rođen u Zagrebu. Diplomirao je na Visokoj školi primijenjenih umjetnosti u Beču 1997. godine. Radi u animacijskoj tehnici crtanja bojom na staklu. Vanjski je suradnik na Odsjeku za animaciju i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a 2011. godine postaje umjetnički direktor Animafesta. Filmografija: Evening Star (1993.), Walzer (1994.), Leckdonalds (1995.), Highway 59 (1996.), Kolač (1997.), Sunce, sol i more (1997.), Film s djevojčicom (2000.), Mogu si to jako dobro zamisliti (2004.), Kratak život (2007., kored. Johanna Freise). U listopadu 2013. Hrvatski filmski savez priredio je retrospektivu Šuljićevih kratkih filmova u povodu 20 godina bavljenja animacijom.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.