Preskoči na glavni sadržaj

Šuljićev Stakleni čovjek odabran kao 'Vimeo Staff Pick'

Stakleni čovjek redatelja Daniela Šuljića odabran je u tzv. Vimeo Staff Pick te nakon 4 dana, koliko je film dostupan online, već broji oko 30 000 pregleda. 

Od desetak tisuća videa koji se svakodnevno učitavaju na Vimeo, jedan od najvažnijih online kanala, samo prosječno 3,5 zasluži ovakvo priznanje i ulazak u Vimeo Staff Pick, što predstavlja ogroman uspjeh za autora. 

Stakleni čovjek je nagrađivani kratkometražni animirani film nastao 2015. godine u produkciji Kreativnog sindikata i koprodukciji Zagreb filma. Daniel Šuljić zaslužan je za režiju, a u procesu animacije koja je trajala 5 mjeseci (ukupno 8 računajući i postprodukciju) na filmu su uz redatelja radila i 4 suradnika-animatora: Martina Meštrović, David Lovrić, Jelena Oroz i Nenad Laktašić

Film je rađen u 2D animaciji koristeći olovku u boji na A3 papiru: 'Odlučio sam koristiti papir i prave olovke jer sam želio da moji animatori i ja osjetimo materijal za vrijeme rada – da 'zaprljamo' ruke! Odabrao sam mekani papir da se osjeti pritisak vrha olovke. Probao sam softverska rješenja, ali nisam bio zadovoljan – ideja je bila biti što je moguće siroviji, uhvatiti energiju poteza, a to je bilo upečatljivije učiniti sa stvarnim fizičkim materijalima nego simulacijom.', izjavio je za Zippy Frames Daniel Šuljić. 

Stakleni čovjek je čovjek današnjice koji se, krećući se svijetom ispunjenim skenerima i nadzornim algoritmima, olako koristeći društvene mreže, online formulare i kreditne kartice, dobrovoljno odriče vlastite privatnosti jer 'uzoriti građanin nema ništa za sakriti, samo prijestupnici imaju'.

Film je, uz gore navedeno - odabran i za 'Short pick of the day' Cartoon Brew Pick-a

Naslovne fotografije: scene iz filma Stakleni čovjek

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.