Preskoči na glavni sadržaj

Muški film Nebojše Slijepčevića nagrađen u Košicama

Kratkometražni dokumentarni film Muški film redatelja Nebojše Slijepčevića proglašen je najboljim filmom u Košicama u Slovačkoj na 19. izdanju Međunarodnog festivala lokalnih televizija (IFOLT, International Festival of Local Television) u kategoriji filmova nastalih u nezavisnim produkcijskim kućama.

Muškom filmu dodijeljena je nagrada Golden Beggar koja je ujedno i zaštitni znak tog slovačkog grada. Žiri u sastavu slovački redatelj Otto Olejaro i britanski pisac James Sutherland-Smith dodijelio je nagradu Muškom filmu za inovativan način kojim film tematizira probleme i pitanja maloljetničkog nasilja.

Podsjetimo, Muški film je imao svjetsku premijeru u dokumentarnoj konkurenciji Sarajevo Film Festivala 2012. gdje je osvojio Nagradu za ljudska prava, a u godinu dana je prikazan na 20 međunarodnih festivala. Producent filma je Restart, a kao završen projekt dobio je i potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

U Košicama je posebno priznanje dobio još jedan Restartov film – Sol, maslina, kamen Branka Vilusa koji je dobio posebno priznanje za izvanrednu kameru, a prikazan je i Važno je zvati se Kovačević Anje Strelec.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.