Preskoči na glavni sadržaj

Međunarodna festivalska turneja Muškog filma

Kratkometražni dokumentarac Muški film redatelja i scenarista Nebojše Slijepčevića u sljedeća dva mjeseca bit će prikazan na sedam međunarodnih festivala.

Nakon hrvatske premijere na 9. izdanju ZagrebDoxa, Muški film Nebojše Slijepčevića bit će prikazan u natjecateljskim i popratnim programima nekoliko međunarodnih festivala. Tijekom travnja prikazan je u popratnim programima dvaju festivala. Na Filmskom festivalu u Skopju, koji se održava od 19. do 27. travnja, prikazan je u popratnom programu kratkometražnog i eksperimentalnog filma, a prikazan je i u dokumentarnom dijelu programa World Pulse portugalskog festivala IndieLisboa, koji se održava od 18. do 28. travnja.

Tijekom svibnja i lipnja Muški film bit će prikazan u natjecateljskim programima pet festivala. U svibnju će se prikazati na SEEFestu, Festivalu filma iz jugoistočne Europe koji se od 2. do 6. svibnja održava u Los Angelesu u programu KIOSK te na Festivalu kratkometražnog filma 20min/max, koji se od 11. do 17. svibnja održava u Ingolstadtu u Njemačkoj. Krajem mjeseca bit će prikazan i na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma CRONOGRAF, koji se od 30. svibnja do 3. lipnja održava u Moldaviji.

U lipnju će biti prikazan na Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma u Hamburgu, koji se održava od 4. do 10. lipnja te na Međunarodnom filmskom festivalu Festroia, koji se održava od 7. do 16. lipnja u portugalskom gradu Setúbalu.

Muški film imao je premijeru na prošlogodišnjem Sarajevo Film Festivalu gdje je prikazan u sklopu Natjecateljskog programa dokumentarnog filma i osvojio je Nagradu za ljudska prava. Ovaj 12-minutni film prati jedan specifičan popratni aspekt tradicionalnih svetkovina u južnoj Hrvatskoj, a producent filma je Restart.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.