Preskoči na glavni sadržaj

Mia Petričević donosi petu nagradu Pijatu

Na upravo završenom 18. izdanju Međunarodnog filmskog festivala u Bratislavi Mia Petričević osvojila je Nagradu za najbolju glumicu za ulogu u filmu Ne gledaj mi u pijat, debitantskom dugometražnom filmu scenaristice i redateljice Hane Jušić.

Odluku je donio glavni žiri igranog programa u sastavu: Canan Gerede, turska redateljica i producentica; Štěpán Hulík, čeki scenarist te Monika Mikušová, slovačka scenaristica i urednica.

'Iznenadilo me već to što sam dobila ulogu u filmu, i to glavnu, a ova nagrada je stigla kao još veće iznenađenje. Presretna sam!', izjavila je povodom osvajanja nagrade Mia Petričević.

Uloga u filmu Ne gledaj mi u pijat debitantsko je glumačko ostvarenje splitske arhitektice Mije, koju je Hana Jušić “otkrila” slučajno na viškoj plaži i nagovorila da dođe na audiciju za glavnu ulogu. Uloga Marijane Petković Miju je dosad odvela put Venecije i Japana, a film je u nešto više od mjesec dana festivalskih putovanja osvojio pet nagrada – uz najnoviju u Bratislavi, ovjenčan je i nagradom FEDEORA-e u Veneciji, Posebnim priznanjem u Varšavi, Nagradom za režiju u Tokiju te Nagradom za najbolji dugometražni film u natjecateljskom programu Meeting Point na Seminciju.

Podsjetimo, u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Bratislavi, čije se 18. izdanje održalo od 11. do 17. studenog 2016., organiziran je fokus na suvremeni hrvatski film, Ne gledaj mi u pijat i Zvir prikazali su se u natjecateljskom programu, a Radi Šerbedžiji uručena je Nagrada za izvrsnost u svjetskom filmu. 

Više informacija potražite na službenoj stranici festivala

Inače, uz zagrebačko kino Europa i riječko Art kino, Pijat će se tijekom studenoga moći pogledati i u neovisnim kinima u Velikoj Gorici, Zaboku, Samoboru, Zelini, Rijeci, Pazinu, Poreču, Bjelovaru, Čakovcu, Osijeku, Valpovu, Đakovu, Sinju, Splitu, Vodicama i Dubrovniku. Više informacija o projekcijama potražite na internetskim ili Facebook stranicama pojedinog kina. 

Naslovna fotografija: Mia Petričević na premijeri Pijata u sklopu 14. ZFF-a 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.