Preskoči na glavni sadržaj

Ljeto je u kinu: Pobjednički film s Motovuna stiže u Kino mrežu!

U sklopu programa 'Ljeto je u kinu', koji donosi najbolje festivalske naslove u nezavisna kina diljem Hrvatske, prikazat će se dva filma koja su privukla pažnju publike ovogodišnjeg Motovun Film Festivala i ovjenčala se brojnim pohvalama kritike: Propelerom Motovuna nagrađeni kubansko-irski naslov Viva i argentinsko-španjolski Klan

Nakon prikazivanja na Motovun Film Festivalu, čije se 19. izdanje održalo od 26. do 31. srpnja, ova dva naslova bit će prikazana u kinima u Daruvaru, Dubrovniku, Čakovcu, Koprivnici i Splitu te u sklopu programa Kino Mediteran, u Bolu na Braču, u Komiži, Hvaru, Jelsi te na Korčuli i Lastovu. 

'Suradnja s Kino mrežom zapravo je svojevrsna nadogradnja i nastavak turneje 'Motovun putuje' kojom pokušavamo naš program približiti onima koji ove godine nisu bili na festivalu. Tako će do kraja kolovoza gledatelji diljem zemlje moći pogledati dva naslova koja imaju sjajne reference. Tu je irski film Viva koji se od početka do kraja događa u Havani, govori se na španjolskom jeziku pa se prema svemu što se događa čini da je u pitanju kubanski film. S druge strane argentinski film Klan najgledaniji je domaći film u tamošnjim kinima ikada; riječ je o filmu koji je bio nominiran za nagradu Oscar prošle godine, a snimljen je prema istinitom događaju. Uvjeren sam kako će se oba naslova svidjeti svima koji ih odluče pogledati pa je jedino što mi na kraju preostaje pozvati sve da svrate na projekcije MFF-a u Kino mrežu kako bi se u kvalitetu odabranih naslova uvjerili i osobno', izjavio je direktor Motovun Film Festivala Igor Mirković

Kubansko-irski naslov Viva nastao je u režiji Paddyja Breathnacha. Glavni je junak Jesus, koji radi kao šminker grupe drag izvođača u Havani, ali sanja o tome da se i sam popne na scenu. Kad konačno dobije priliku, jedan čovjek izađe iz publike i udari ga u lice. To je njegov otac Angel, bivši boksač, odsutan iz sinovljeva života posljednjih 15 godina. Dok se otac i sin bore s međusobnim nerazumijevanjem i suprotstavljenim očekivanjima, trudeći se ponovno postati obitelj, Viva se pretvara u ljubavnu priču.

Argentinsko-španjolski film Klan u režiji Pabla Trapera govori o Argentini ranih osamdesetih godina prošlog stoljeća. U jednom naizgled običnom obiteljskom domu u tradicionalnom kvartu San Isidro, zastrašujući klan živi od otmica i ubojstava. Glava obitelji Arquímedes osmišljava i predvodi te operacije. Njegov najstariji sin Alejandro zvijezda je prestižnog ragbi kluba CASI i nacionalne reprezentacije, zvane 'Pume'. Sin se prepušta očevoj volji i odabire moguće kandidate za otmicu, a nitko ne sumnja u njega jer je popularan. U manjoj ili većoj mjeri, svi članovi obitelji sudjeluju u tom groznom poslu jer žive od visokih iznosa otkupa koje plaćaju obitelji žrtava. Utemeljen na istinitoj priči o obitelji Puccio, ovaj iznimno napet film pun spletki i intriga smješten je u kontekst posljednjih godina argentinske vojne diktature i ranih dana povratka u demokraciju.

Filmovi će na programu biti do kraja kolovoza, kad u kina dolazi izbor najboljih filmova s predstojećeg 22. Sarajevo Film Festivala. Raspored projekcija filmova Viva i Klan potražite na službenim stranicama kina ili njihovim Facebook profilima. 

Podsjetimo, Hrvatska mreža neovisnih kinoprikazivača i Hrvatski audiovizualni centar u sklopu programa 'Ljeto je u kinu' u Kino mrežu već su doveli kvalitetna europska i domaća filmska ostvarenja s festivala u Splitu i Puli. 

Vidimo se u kinu - jer u kinu je bolje! 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.