Preskoči na glavni sadržaj

Ljeto je u kinu: Najbolji festivalski filmovi u Kino mreži!

Ljubitelji sedme umjetnosti diljem Hrvatske ovog će ljeta imati priliku uživati u izboru najboljih naslova s četiriju prestižnih filmskih festivala. Naime, Hrvatska mreža neovisnih kinoprikazivača i Hrvatski audiovizualni centar pripremili su program "Ljeto je u kinu", koji u Kino mrežu dovodi kvalitetna europska i domaća filmska ostvarenja s festivala u Splitu, Puli, Motovunu i Sarajevu. 

Ideja projekta "Ljeto je u kinu" je da filmskoj publici diljem Hrvatske približi i ponudi programe prestižnih ljetnih filmskih festivala u Hrvatskoj i susjedstvu. Tako će svi filmoljupci u Kino mreži vidjeti izbor filmova s Festivala mediteranskog filma Split, Pulskog filmskog festivala, Motovun film festivala i Sarajevo film festivala. Programi će se u Kino mreži 'vrtiti' tijekom čitavog ljeta, a filmovi će u kina stići odmah po završetku pojedinog festivala.

"Ljetni filmski festivali žarišta su dobre energije, zabave i još boljih filmova, a Hrvatski audiovizualni centar se raduje što će se od ovog ljeta filmovi slaviti ne samo u gradovima u kojima se navedeni festivali održavaju nego i u cijeloj Kino mreži. Sigurni smo da će gledatelji osvježenje u vrućim ljetnim večerima potražiti i u svojim gradskim kinima jer će ovog ljeta ulov u mreži biti izvrstan!", poručila je Rea Rajčić, voditeljica projekta kinoprikazivaštva pri HAVC-u.

Prvi program koji najavljujemo idućih dana stiže s Festivala mediteranskog filma Split, čije se deveto izdanje održava od 3. do 11. lipnja. Festival će prikazati ukupno 78 filmova iz 39 zemalja, a koji naslovi stižu u Kino mrežu saznat ćete uskoro na stranicama Kino mreže i Hrvatskog audiovizualnog centra, kao i na Facebook eventu.

Vidimo se u kinu jer u kinu je bolje!

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.