Preskoči na glavni sadržaj

Krugovima nagrada publike u Sofiji

Film Krugovi, hrvatska manjinska koprodukcija u režiji Srdana Golubovića, osvojio je nagradu publike na Međunarodnom filmskom festivalu u Sofiji, na dodjeli održanoj 16. ožujka.

Ovo je treća nagrada za film Krugovi otkako je početkom godine premijerno prikazan na Sundance Film Festivalu gdje je osvojio posebnu nagradu žirija. Film je osvojio i Nagradu ekumenskog žirija na nedavno održanom 63. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu (Berlinaleu). U programu Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji prikazan je u Konkurenciji balkanskog filma.

Krugovi će u ožujku biti prikazani na međunarodnim filmskim festivalima u Vilniusu (Litva), Bariju (Italija), Hong Kongu, Grazu (Austrija), dok ga u travnju očekuju festivali u Istanbulu (Turska), Wiesbadenu (Njemačka), Jeonjuu (Južna Koreja), Minneapolisu i Seattleu (SAD) te Skopju (Makedonija).

Krugovi su priča o petoro ljudi koje je povezao tragičan događaj. Tri paralelne priče odvijaju se u Beogradu, njemačkom gradu Haleu i bosanskohercegovačkom Trebinju prateći likove koji se dvadeset godina poslije suočavaju s prošlošću.

Uz Leona Lučeva, u glavnim ulogama pojavljuju se još Aleksandar Berček, Nebojša Glogovac, Hristina Popović i Vuk Kostić. Film je nastao kao koprodukcija Srbije, Hrvatske, Slovenije, Njemačke i Francuske, hrvatski producent filma je Boris T. Matić iz producentske kuće Propeler Film. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Eurimagesa.

Fotografije iz filma Krugovi za objavu mogu se preuzeti ovdje.

 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.