Preskoči na glavni sadržaj

Krugovi

view in english
  • RS, DE, FR, SI, HR
  • 2013.
  • 112’
  • DCP, 35 mm
  • boja
  • drama

Krugovi su film o posljedicama junačkog čina. Ima li junaštvo smisla i potiče li nas da činimo dobra djela? Tri paralelne priče prate likove koji su zbog prošlosti motivirani za donošenje odluka koje će im promijeniti budućnost. Nebojša, svjedok događaja u kojem je stradao njegov najbolji prijatelj, suočava se s ubojicom svog prijatelja. Haris, koji život duguje junaku koji se za njega žrtvovao, dug vraća riskirajući sve i pomažući ugroženoj ženi. Sin jednog od ubojica postupno otvara put za nadvladavanje tragične prošlosti.

Režija
Srdan Golubović
Scenarij
Srđan Koljević, Melina Pota Koljević
Kamera
Aleksandar Ilić
Montaža
Marko Glušac
Scenografija
Goran Joksimović
Kostimografija
Ljiljana Petrović
Glazba
Mario Schneider
Oblikovanje zvuka
Branko Đorđević
Uloge
Leon Lučev, Nebojša Glogovac, Aleksandar Berček, Hristina Popović Mijin, Boris Isaković, Emir Hadžihafizbegović, Vuk Kostić, Nikola Rakočević, Marko Janketić
Producenti
Jelena Mitrović, Alexander Ris, Emilie Georges, Boris T. Matić, Danijel Hočevar
Produkcija
Baš Čelik (RS)
Koprodukcija
Propeler Film (HR), Vertigo Emotionfilm (SI), Neue Mediopolis Filmproduktion (DE), La Cinéfacture (FR)
Distribucija
Zagreb Film Festival
Prodajni zastupnik
Memento Films International

Srdan Golubović rođen je 1972. u Beogradu. Diplomirao je na FDU u Beogradu. U filmskoj kući Baš Čelik, koju osniva s timom mladih autora, realizira glazbene spotove za najpoznatije domaće grupe i pjevače, kao i veoma zapažene reklamne spotove i marketinške kampanje. U produkciji Baš Čelika 2001. godine snima svoj prvi igrani film Apsolutnih sto (prikazan u glavnim programima preko trideset međunarodnih filmskih festivala) te 2006. godine snima svoj drugi igrani film Klopka koji je premijerno prikazan 2007. godine na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu. Film je osvojio dvadeset i dvije međunarodne filmske nagrade, a bio je i u užem izboru od devet nominiranih filmova za Oscara za najbolji strani film. 

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.