Preskoči na glavni sadržaj

Nominacije za Europsku filmsku nagradu objavljuju se u subotu u Sevilli - Svećenikova djeca i Krugovi u predselekciji

Europska filmska akademija (EFA) će u subotu 9. studenog u 12 sati na Festivalu europskog filma u Sevilli objaviti nominacije za Europsku filmsku nagradu, popularno nazvanu „europski Oscar“. Svećenikova djeca Vinka Brešana i Krugovi Srdana Golubovića izdvojeni su među 46 najboljih europskih filmova 2013. godine, čime su ušli u predselekcijski proces za nagradu.

Hrvatski film Svećenikova djeca redatelja Vinka Brešana i hrvatska manjinska koprodukcija Krugovi srpskog redatelja Srdana Golubovića natječu se za nominacije u kategorijama: najbolji europski film, redatelj, glumica, glumac i scenarist, a Svećenikova djeca u igri su i za nominaciju u kategoriji najbolje europske komedije.

EFA je već objavila šest nagrada; za najboljeg snimatelja (Asaf Sudri za izraelski film Obećana nevjesta); montažera (Cristiano Travaglioli za talijanski film La grande bellezza), scenografiju (Sarah Greenwood za britanski film Ana Karenjina); kostimografa (Paco Delgrado za španjolski film Snjeguljica); skladatelja (Ennio Morricone za talijanski film La migliore offerta) i zvuk (Matz Müller i Erik Mischijew za austrijsko-njemački film Raj: vjera).

Europske filmske nagrade bit će dodijeljene 7. prosinca 2013. na svečanoj dodjeli u Berlinu. Popis svih 46 filmova iz predselekcije potražite ovdje, a više informacija o Europskoj filmskoj nagradi i dosad objavljenim nominacijama na službenoj stranici nagrade.


 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.