Preskoči na glavni sadržaj

Kokoška nagrađena u Palm Springsu

Kratkometražni igrani film Kokoška redateljice i scenaristice Une Gunjak, koji je premijerno prikazan u svibnju na 53. Tjednu kritike u Cannesu, nagrađen je na međunarodnom festivalu kratkog filma u Palm Springsu.

Žiri (Nigel Daly, Steve Gaydos i Katie Holly) Kokošku je ocijenio najboljim u kategoriji kratkometražnih igranih filmova do 15 minuta trajanja. Redateljica i scenaristica filma je Una Gunjak, direktor fotografije je Matthias Pilz, montažerka je Anja Siemens, a skladatelj je Bernd Schurer. Producentica je Jelena Goldbach iz njemačke producentske kuće Zak Film Productions, a hrvatski koproducent je Siniša Juričić iz Nukleus filma. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i grada Zagreba. Zanimljivo je da je film u cijelosti snimljen u Zagrebu, koji je poslužio kao kulisa za ratno Sarajevo.

Jubilarno 20. izdanje Međunarodnog festivala kratkometražnog filma ShortFest u Palm Springsu održano je od 17. do 23. lipnja. To je najveći festival kratkog metra u Sjevernoj Americi, a ove je godine prikazao 330 filmova iz 54 zemlje svijeta, dok je na popratnom Film Marketu predstavljeno više od 3000 kratkometražnih naslova.

Više o festivalu možete doznati na službenim stranicama.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.