Preskoči na glavni sadržaj

Izložba 'Paradigme animacije' u Velikoj gorici 

U Galeriji Galženici u petak 14. lipnja 2019. u 20 sati otvara se izložba 'Paradigme animacije' na kojoj se mogu vidjeti radovi Draška Ivezića, Chintis Lundgren, Martine Meštrović, Jelene Oroz, Veljka Popovića, Tanje Vujasinović te radovi umjetnika koji su bili inspiracija animiranim filmovima i njihovim radovima Vaska Lipovca i Marije Ujević Galetović. Izložba je otvorena do 13. srpnja. 

Radovi na izložbi prikazuju odabir iz produkcije u posljednje dvije godine i ukazuju na pokretačke uzore, inspiraciju ili primjere koji prethode njihovu nastanku: vezu animacijskog i likovnog svijeta kroz jasnu inspiraciju radovima drugog umjetnika koji određuje stilski razvoj filma (Biciklisti), dokumentaristički pristup i naslanjanje na radove kroz koje se razvija vlastita redateljska priča (Mačka je uvijek ženska) i samostalno stilsko određenje koje pratimo kroz razradu pretprodukcijskih faza. Domaćim radovima pridružen je i jedan emblematski primjer strane produkcije Loving Vincent iz 2017. godine.

Na izložbi se mogu vidjeti radovi Draška Ivezića, Chintis Lundgren, Martine Meštrović, Jelene Oroz, Veljka Popovića, Tanje Vujasinović te radovi umjetnika koji su bili inspiracija animiranim filmovima i njihovim radovima Vaska Lipovca i Marije Ujević Galetović.

Kustosica izložbe je Marta Kiš u suradnji s Ivom Gašparović i Tanjom Šoškić. Izložba je organizirana u suradnji Galerije Galženice i AM centra, a otvorena je do 13. srpnja 2019.

Program AM centra je sufinancirana sredstvima Društva hrvatskih filmskih redatelja i Hrvatskog audiovizualnog centra. Program Galerije Galženica financiran je sredstvima Grada Velike Gorice, Ministarstva kulture RH i Zagrebačke županije. 

Više o programu pronađite na ovoj poveznici

Naslovne fotografije: scene iz filmova Biciklisti; Mačka je uvijek ženska

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.