Preskoči na glavni sadržaj

Ivan Perić sudjeluje na radionici EAVE 2022.

Producent Ivan Perić, kao jedini hrvatski predstavnik, sudjeluje u okviru radionice EAVE (European Audiovisual Entrepreneurs) 2022., jednom od najcjenjenijih europskih programa usavršavanja. 

Ivan Perić na radionici EAVE sudjeluje s projektom dugometražnog igranog filma Eva nakon pada scenaristice i redateljice Lane Barić, koja će također sudjelovati u programu. Osim Perića, producentica projekta je i Irena Marković, a projekt nastaje pod okriljem produkcijske kuće Focus Media. 

Projekt se dosad razvijao i na radionici Split Script pod mentorstvom Razvana Radulescua, te na radionici Torino Film Laba. Projekt je podržan sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra za razvoj scenarijarazvoj projekta

Naslovljen po Rodinovoj skulpturi, film Eva nakon pada govori o usamljenosti, ranjivosti, boli, ali i o ljubavi i prijateljstvu koji, ma koliko banalno zvučalo, čine osovinu naših života. 

EAVE (European Audiovisual Entrepreneurs) je jednogodišnji program profesionalnoga usavršavanja namijenjenom europskim producentima dokumentarnih i igranih filmova, a sastoji se od tri sedmodnevne radionice na engleskome jeziku, koje će se održavati od ožujka do listopada 2022. godine.

Misija programa EAVE je pružiti mogućnost profesionalnog usavršavanja filmskim djelatnicima iz različitih regija kojim bi se olakšale suradnje i koprodukcije, dati potporu tvrtkama s jasnim i kulturno osviještenim individualnim vizijama kao i stvoriti jaku mrežu producenata za razmjenu znanja i vještina s ciljem jačanja nezavisnih produkcija diljem svijeta.

Za sudjelovanje u programu ove je godine ukupno zaprimljeno 186 prijava iz 51 zemlje, a odabrano je 56 polaznika iz 36 zemalja. Cijeli popis polaznika možete pronaći na ovoj poveznici

*Vijest je preuzeta sa službene stranice Deska Kreativne Europe — Ured MEDIA Hrvatske

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.