Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski filmovi Dove sei, amor mio i Pod konopom u natjecateljskom programu festivala Anilogue

Hrvatski animirani filmovi Pod konopom (2011.) čiji su autori Ivan Klepac i Slave Lukarov (Zagreb Film) i Dove sei, amor mio (2011.) Veljka Popovića (Bonobostudio) uvršteni su u natjecateljski program festivala animiranog filma Anilogue koji se od 23. do 30. studenoga održava u Budimpešti i Beču.

U aktualnu konkurenciju festivala uvršteno je ukupno trideset filmova iz šesnaest europskih zemalja, a svi se oni natječu za nagradu Best of Anilogue koju dodjeljuje međunarodni žiri.

U okviru programa nominacija Cartoon d'Or, ove će godine na festivalu biti prikazano šest finalista za tu prestižnu europsku nagradu. U konkurenciji su animirani filmovi Mobile Verene Fels (Njemačka), Paths of Hate Damiana Nenowa (Poljska), Pivot André Bergsa (Nizozemska), The External World Davida O’Reillya, The Gruffalo Jakoba Schuha i Maxa Langa (Velika Britanija) i The Little Boy and the Beast Johannesa Weilanda i Uwea Heidschöttera (Njemačka).

Među posebnostima ovogodišnjeg izdanja festivala Anilogue je program Anime Haiku, nezavisne kratkometražne japanske produkcije te svjetska premijera animiranog filma The Tragedy of Man velikog mađarskog animatora Marcella Jankovicsa čije je stvaranje trajalo punih 25 godina. Animirani film je obrada drame autora Imrea Madácha iz 19. stoljeća, a svaka od scena u filmu koji traje 160 minuta napravljena je u različitoj tehnici animacije.

Dove sei, amor mio prikazuje se u slotu Competition B u četvrtak, 24. studenog i u petak, 25. studenog u kinima Urania i Toldi (Budimpešta) i u subotu, 26. studenog u bečkom Topkinu. Pod konopom je na programu Competition C u četvrtak i u subotu u Budimpešti te u nedjelju u Beču.

Naslovne fotografije: Dove sei, amor mio; Pod konopom

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.