Preskoči na glavni sadržaj

Goli Tihe K. Gudac kreće u kinodistribuciju

Dokumentarni film Goli scenaristice i redateljice Tihe K. Gudac, nagrađen Srcem Sarajeva za najbolji dokumentarac ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, bit će svečano prikazan u zagrebačkom kinu Europa u nedjelju 30. studenoga u 19 sati, nakon čega kreće u distribuciju u nezavisnim hrvatskim kinima. 

Film će se u prvoj polovici prosinca moći pogledati u kinu Europa, a početkom 2015. godine i u ostalim hrvatskim gradovima. 

Goli je prvijenac zagrebačke redateljice Tihe K. Gudac u kojem se ona na iznimno hrabar način suočava s obiteljskom prošlošću koju je obilježio boravak njezina djeda u političkom logoru Goli otok. Prije šezdesetak godina jedan je čovjek nestao i nije ga bilo četiri godine. Vratio se kao netko drugi, a sa sobom je donio bolnu tajnu. Na toj tajni o kojoj se šutjelo kasnije je izgradio život svoje obitelji; razgovor o prošlosti bio je zabranjen. Pitanja je počela postavljati tek njegova unuka, ujedno i redateljica ovog filma, koja je još od djetinjstva željela razumjeti zašto djed ima ožiljke po tijelu, no on je preminuo nikome ne ispričavši cijelu priču. 

Režiju i scenarij filma potpisuje Tiha K. Gudac, producent je Nenad Puhovski, a distributer filma Factum.

Osim nagrade na Sarajevo Film Festivalu, film Goli je prikazan na Dokufestu u Prizrenu te na Zagreb Film Festivalu, gdje je nagrađen posebnim priznanjem u kategoriji dokumentarnog filma.

Trailer filma možete pogledati ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.