Preskoči na glavni sadržaj

Filmovi Anka i Kralj Dejana Aćimovića dostupni besplatno online

Redatelj i producent Dejan Aćimović omogućio je besplatan streaming dugometražnog igranog filma za djecu Anka te dugometražnog dokumentarnog filma Kralj o hrvatskom paraolimpijcu, Darku Kralju.

"Nadam se da će moji filmovi bar na trenutak uljepšati dane svima onima koji su ugroženi ovom pošasti koja nam se događa", poručio je redatelj i producent Dejan Aćimović koji je javnosti omogućio besplatno gledanje svoja dva naslova na Vimeo kanalu. 

Dugometražni igrani film Anka nastao je prema romanu za djecu 'Anka Brazilijanka' Mate Lovraka. Priča je to o djevojčici iz sirotišta koju posvoji bogata rođakinja. Nedugo nakon njezina dolaska, rođakinja pokaže drugo lice pa razočarana Anka bježi natrag u sirotište. Put je vodi do ciglane u dubini šume, gdje pronalazi privremeni dom među radnicima grube vanjštine, ali topla srca. Ondje otkriva bajkovit svijet šumskih bića koja vide samo djeca bujne mašte. U glavnoj ulozi je Eric Cantona, a glume još Cvita Viljac, Rade Šerbedžija, Linda Begonja, Vuk Kostić i mnogi drugi. 

Film je na Pulskom filmskom festivalu 2017. godine osvojio Zlatnu arenu za vizualne efekte (Pragma Video, Visual Effects House), a nastao je u produkciji DA Filma (Dejan Aćimović, Tatjana Aćimović) i koprodukciji HRT-a i francuske kuće Cantos Bros, uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. 

Film Anka dostupan je OVDJE, a za gledanje je potrebno upisati šifru andrijaa

Dugometražni dokumentarni film Kralj prikazuje životnu priču Darka Kralja, stopostotnog invalida domovinskog rata, europskom, svjetskom i paraolimpijskom šampionu i svjetskom rekorderu u bacanju kugle. Darko Kralj je jedini sportaš u povijesti svih sportova koji je u jednom danu rušio svjetski rekord čak pet puta zaredom na najvećem svjetskom natjecanju, Paraolimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu. Kralj je u teškom ranjavanju 1991. godine izgubio lijevu nogu, a druga mu je čudom spašena. Četrnaest dana ležao je u komi, proglašen je mrtvim, ali u nadljudskoj borbi liječnici su mu spasili život. Ponovno je učio hodati i jedva se odupro depresiji. 

Dejan Aćimović film je režirao te za njega napisao i scenarij. Za kameru je bio zadužen Dario Hacek, a producirao ga je Dejan Aćimović (DA Film). 

Film Kralj dostupan je OVDJE, a za gledanje je potrebno upisati šifru milicaa

Naslovne fotografije: scene iz filmova Anka; Kralj

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.