Preskoči na glavni sadržaj

The Show Must Go On Nevija Marasovića dostupan besplatno online

Debitantski dugometražni igrani film redatelja Nevija Marasovića The Show Must Go On od sada je dostupan za besplatan streaming na Vimeo kanalu. Film je premijerno prikazan na Pulskom filmskom festivalu 2010. godine, na kojem je osvojio četiri nagrade. 

"Odlučio sam besplatno pustiti The Show Must Go On kako bi ljudi mogli pogledati i koji hrvatski filmski uradak dok borave u karanteni. Ove godine slavimo deset godina premijere filma i istovremeno ulazimo u razdoblje kada se i radnja ovog znanstveno-fantastičnog filma odvija. Uz to, događaji iz radnje filma su se kroz godine redom ostvarili, a onaj o natjecateljima reality showa koji ne znaju da je vani kataklizma, se ostvario neki dan u Njemačkoj, tako da je film, nažalost, prigodan i aktualan. Želim svim sugrađanima da se čuvaju i da ostanu zdravi, te da ne klonu duhom jer ćemo pobijediti ovu pošast", rekao je redatelj Nevio Marasović

Film The Show Must Go On, dugometražni prvijenac Nevija Marasovića, premijerno je prikazan na 57. Pulskom Filmskom festivalu, na kojem je nagrađen Zlatnim arenama za scenarij (Nevio Marasović) i specijalne efekte (Tomislav Vujnović, Aleksandar Faraguna) te 'Brezom' za najbolji debitantski uradak i 'Oktavijanom' Hrvatskog društva filmskih kritičara za najbolji film. Redateljev dugometražni prvijenac također je nagrađivan na festivalima u Novom Sadu, Rumunjskoj i SAD-u (Houston, Teksas). 

Radnjom smješten u bliskoj budućnosti, film prati život uspješnog televizijskog producenta reality showa u kojem šestero parova 180 dana živi zajedno u kući napravljenoj za potrebe emisije. Za vrijeme snimanja izbija rat svjetskih razmjera koji Europu pretvara u ratnu zonu. Kako rat odmiče popularnost emisije raste jer je jedini televizijski program koji se emitira. Problem je što natjecatelji u showu ne znaju da vani bukti rat.

U filmu glume Sven Medvešek, Nataša Dorčić, Filip Juričić, Stjepan Perić, Ivana Roščić, Mladen Kovačić, Josip Vujčić, Amar BukvićFranka Klarić i mnogi drugi, a producirali su ga Saša Bijelić i Nevio Marasović. 

The Show Must Go On dostupan je na ovoj poveznici, a na ovoj možete pogledati i redateljev naredni dugometražni uradak Vis-À-Vis koji je za besplatan streaming dostupan od 2018. godine. 

Naslovne fotografije: scena iz filma The Show Must Go On; plakat filma The Show Must Go On

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.