Preskoči na glavni sadržaj

Emiru Hadžihafizbegoviću nagrada za najboljeg glumca u Minsku

Na 21. međunarodnom filmskom festivalu u Minsku, koji se održao od 7. do 14. studenog, glumac Emir Hadžihafizbegović je nagrađen za najbolju glavnu mušku ulogu u filmu Takva su pravila redatelja i scenarista Ognjena Sviličića.

Nagrada je došla istovremeno s onima dodijeljenima na festivalu u Stockholmu, gdje je film Takva su pravila odnio tri nagrade (za najboljeg glumca i glumicu te za najbolju kameru). Emiru Hadžihafizbegoviću ovo je četvrto priznanje za ulogu u ovom filmu, uz nagrade dodijeljene u Veneciji, Cottbusu i Stockholmu.

Film Takva su pravila redatelja i scenarista Ognjena Sviličića prati bračni par sa zagrebačke Savice, koji se suočavaju s najgorom situacijom u životu. Kada im sin završi u bolnici nakon uličnog okršaja, Maja i Ivo uhvatit će se u koštac s institucijama države, koje su sve samo ne na njihovoj strani – i upravo se na to odnosi naslov filma. Uz Hadžihafizbegovića, uloge u filmu tumače Jasna Žalica i Hrvoje Vladisavljević, producenti su Damir Terešak (MaXima Film, HR) i Janja Kralj (KinoElektron, FR), a koproducenti Nikolina Vučetić Zečević (Biberche Productions, SR) i Svetozar Ristovski (Trice Films, MK). Direktorica fotografije je Crystel Fournier, montažer Atanas Georgiev, scenograf Ivan Veljača, kostimografkinja Katarina Zaninović, a dizajneri zvuka Tomislav Gašparić i Jean-Guy Veran. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Hrvatske radiotelevizije i francuskog Nacionalnog centra za kinematografiju (CNC) – fonda Aide aux cinémas du monde.

Više informacija potražite na službenoj stranici festivala.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.