Preskoči na glavni sadržaj

Dodijeljene nagrade za najbolje male animatore 8. VAFI festivala

Nagrada, tzv. 'dječji Oskar', se dodjeljivala u tri kategorije. Tako je najboljim filmom u JUNIOR MINI kategoriji proglašen slovenski film Crtanje svjetlom, u MIDI kategoriji pobijedio je također slovenski film U gradu, dok je MAXI VAFI statuu zaslužio ruski film Tko je glavni i odgovorni ovdje?.

Žiri koji je ocjenjivao JUNIOR sekciju astojao se od stručnjaka u području animiranog filma, a činili su ga Kinez Johnchill Lee, Bosanac sa švedskom adresom Midhat Ajanović - Ajan i Martina Meštrović iz Hrvatske. Odgledali su 122 filma u ukupno šest projekcija i dodijelili tri kipića i petnaest diploma.

Nagrade u posebnoj kategoriji plavi VAFI dodijelile su Maja Flego iz Ureda pravobraniteljice za djecu Republike Hrvatske i Gorana Banda iz ureda UNICEF-a za Hrvatsku. Najboljim filmom su proglasile Chemion protiv osteosarcoma koji govori o pravu djeteta na zdravlje i na informaciju, a ispunjen je nadom.

Organizatori su na samom zatvaranju dodijelili priznanja najmlađim gostima partnerima iz Kine, a čiji su se filmovi prikazali u popratnim projekcijama. Ujedno su zahvalili svim volonterima, suorganizatorima, pokroviteljima, sponzorima, partnerima i medijskim pokroviteljima na pomoći i svim gostima na opravdavanju statusa internacionalnog i prosperitetnog festivala. Iduće godine zamlja partner 9. VAFI-ja bit će Italija.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.